Uznemirujući video: Dvije pande napale radnicu zoo vrta dok je pokušavala da ih nahrani, oborile je, ujedale…

Kako se vidi u videu, kad radnica zoološkog vrta uđe u njihov dio jedna panda odmah juriša na nju, a druga je slijedi. Prva panda potom napada noge radnice, dok druga skače preko leđa svog prijatelja i obara čuvarku na tlo. Jedna panda potom počinje da grize ženinu ruku i pokušava da dopre do lica dok se ona pokušava da se odbrani od obje životinje

Uznemirujući video snimljen u zoološkom vrtu Chongqing u Chongqingu u Kini prikazuje par pandi kako napadaju radnicu dok je ulazila u dio u kojem su smještene kako bi ih nahranila. Daily Mail objavio je snimak napada koji, srećom, nije imao fatalan ishod, a koji su svjedoci snimili u utorak, 23. aprila.

Kako se vidi u videu, kad radnica zoološkog vrta uđe u njihov dio jedna panda odmah juriša na nju, a druga je slijedi. Prva panda potom napada noge radnice, dok druga  skače preko leđa svog prijatelja i obara čuvarku na tlo.

Jedna panda potom počinje da grize ženinu ruku i pokušava da dopre do lica dok se ona pokušava da se odbrani od obje životinje, prenosi radiosarajevo.ba.

Nakon što se jedna od pandi umorila i pojurila uz obližnje stablo, žena je uspjela da se izvuče i počela da bježi.

Ali, jedna panda i dalje je naszavila da je napada, skačući joj na leđa i pokušavajući da je obori, a drugi radnik zoološkog vrta žuri ženi u pomoć i pomaže joj tako što odvrati pandi pažnju grickalicom.

Prema izvještajima, radnica zoološkog vrta je zadobila samo lakše povrede u napadu. Iako su mnogi na društvenim mrežama prokomentarisali da je riječ o “igri” i da se žena smije, navodi nisu tačni, a lokalni izvještaji ističu da je napadnuta zbog “neiskustva”.

Napadi pandi na ljude prilično su rijetki. Studija, čiji je cilj bio “da upozori ljude na potencijalno opasno ponašanje velike pande” iz 2014, detaljno je opisala tri odvojena napada “velike pande” u zoološkom vrtu u Pekingu od septembra 2006. do juna 2009. godine. Jezive fotografije uključene u taj izvještaj pokazuju koliko napad pande može da bude razoran za ljudsko tijelo. Međutim, članak od USA Today iz 2022. tvrdi da “nema zapisa da je panda ubila čovjeka”.

Idi na VRH
error: Content is protected !!