“Dijete se otimalo i vikalo”: Srbin iz Beča policiji je opisao što se sve događalo prije nego što je upalio kameru (VIDEO)

-Svjedok je policiji dao izjavu, a snimak koju je sam snimio je osiguran – rekao je portparol bečke policije Markus Dietrich nakon vijesti da je bečka policija pokrenula istragu o nestanku dvogodišnje Danke Ilić iz Bora

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, srpska policija je u noći između subote i nedjelje dobila mail iz Beča u kojem državljanin Srbije navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je svjedočio.

– Oko 20 sati izašao sam s metro stanice i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam promatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopšte nije odazivala – naveo je u mailu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimku djeteta.

– Svjedok je policiji dao izjavu, a snimak koju je sam snimio je osiguran – rekao je portparol bečke policije Markus Dietrich nakon vijesti da je bečka policija pokrenula istragu o nestanku dvogodišnje Danke Ilić iz Bora.

Podsjetimo, državljanin Srbije je za slučaj nestale djevojčice saznao preko društvenih mreža.

– Tačne okolnosti, posebno radi li se o nestaloj djevojčici, predmet su istrage koja je u toku. Državljanin Srbije kontaktirao je srbijanske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji sa zahtjevom radi istrage – rekao je glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich, prenosi Jutarnji list. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!