Cijela Evropa traži djevojčicu iz Bora, bager raščistio divlju deponiju u blizini mjesta nestanka

Srpska novinarka Vera Marjanović uključila se u “Jutro na Blic” gdje je otkrila da je cijela javnost u Austriji upućena u slučaj nestale Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga već sedam dana. Ističe da mediji u ovoj zemlji pišu da je djevojčica sa snimka bila veoma uznemirena, da je vrištala kada su joj Rumunke nešto pričale i da je jedino što zamjeraju čovjeku koji je napravio snimak je to što nije odmah alarmirao policiju

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i provjerava je snimak iz Beča na kome se nalazi djevojčica koja liči na Danku, piše “Blic”. Bečka policija pokrenula je odmah istragu, a cijela nacija sada čeka da provjera pokaže ko je dijete sa videa.

Austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabilježio jedan Srbin koji živi u Beču.

Kriminalistička služba pokrajine Beč objasnila je kako je slučajni prolaznik primijetio djevojčicu koja liči na Danku u prisustvu dvije žene, a Interpol je raspisao žutu potjernicu za djevojčicom.

“Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima, je 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada vidio djevojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dvije žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtjevom za istragu”, navela je bečka policija.

Oni su saslušali svjedoka i uzeli video-snimak, a srpska ambasada u Beču apelovala je građanima da, ukoliko prepoznaju djevojčicu, odmah obavijeste srpsku ili austrijsku policiju.

Na snimku koji je nastao na metro stanici Šotenring se jasno vidi djevojčica Dankinog uzrasta u bijelo-roze jakni i sa cuclom u ustima, a pored nje je putna torba zelenoplave boje.

Kada je u pitanju pomenuti snimak, mnogi su primetili dvije odrasle žene koje prate djevojčicu, ali bez ikakvog pokazivanja emocija ili prisnog odnosa prema njoj.

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U BEČU

“Uloga ambasade je bila da po pravilu obavijesti i poveže što širi krug naših državljana i da skrene pažnju na ovaj slučaj i na mogućnost da se djevojčica koja je nestala nalazi na teritoriji Austrije, kaže za “Blic” Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču.

Ujak Danke Ilić došao je danas oko 11 sati u policijsku stanicu u Boru gdje daje izjavu povodom nestanka sestričine Danke Ilić (2).

CIJELA AUSTRIJA DIJELI SLIKE NESTALE DANKE

Srpska novinarka Vera Marjanović uključila se u “Jutro na Blic” gdje je otkrila da je cijela javnost u Austriji upućena u slučaj nestale Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga već sedam dana.

Ističe da mediji u ovoj zemlji pišu da je djevojčica sa snimka bila veoma uznemirena, da je vrištala kada su joj Rumunke nešto pričale i da je jedino što zamjeraju čovjeku koji je napravio snimak je to što nije odmah alarmirao policiju.

Policija i vatrogasci pregledaće danas deponiju na Starom banjskom putu u istrazi nestanka Danke Ilić, saznaje “Blic”.

Bager raskopava divlju deponiju na starom putu, policija je blokirala prilaz.

SRBIN IZ BEČA UKAZUJE NA VELIKU NELOGIČNOST NA SNIMKU

Srbin iz Beča Saša Božinović, predsjednik Srpskog kulturnog centra u tom gradu, ukazao je na jednu nelogičnost sa snimka koji se juče pojavio i na kome se vidi djevojčica koja neodoljivo podsjeća na nestalu Danka Ilić (2).

“Po reakcijama ovih žena, čudno je što je dijete bez kolica. Ovde se nijedno dijete ne vozi bez kolica i majke ne puštaju djecu da hodaju po stanici, sve majke iz našeg Centra su ukazale na tu nelogičnost”, kaže Saša.

Foto: Društvene mreže

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!