Njemac, nakon što je oženio Bosanku, odlučio u BiH da uzgaja jednu od najskupljih riba na svijetu: Johan i Dragana ostvaruju snove (VIDEO)

U Frankfurtu je japanske šarane uzgajao i Johanov otac, ali ovdje u Žepču imaju veliki bazen za ovu dragocjenu vrstu. Pored uzgoja šarana Johan je izgradio i svoju teretanu, jer je u Njemačkoj imao dva kluba za fitness koja su mu, kako priča u video reportaži Srećka Stipovića, donosila dosta novca

Njemac Johan Bickelhaupt doselio se u Bosnu i Hercegovinu, u Žepče, prije tačno dvanaest godina.

Još u Njemačkoj oženio je Bosanku Dragicu s kojom živi u jednom prelijepom mjestu kod Žepča.

Johan je sa sobom iz Njemačke donio i svoj hobi – uzgoj japanskih šarana, ribe čija vrijednost na tržištu dostiže vrtoglave sume novca i smatra se drugom najskupljom ribom na planeti.

U Frankfurtu je japanske šarane uzgajao i Johanov otac, ali ovdje u Žepču imaju veliki bazen za ovu dragocjenu vrstu. Pored uzgoja šarana Johan je izgradio i svoju teretanu, jer je u Njemačkoj imao dva kluba za fitness koja su mu, kako priča u video reportaži Srećka Stipovića, donosila dosta novca.

Obožava motocikle, restauraciju, kristale. Njemu nikada, ističe, nije dosadno u Bosni, a posebno je oduševljen ljudima koji su tako jednostavni i gostoprimljivi.

Foto: Screenshot – Jutjub kanal Srećko Stipović

Idi na VRH
error: Content is protected !!