Bar: Dignut u vazduh grob Luke Đurovića, vođe barskog kriminalnog klana

U nezapamćenom aktu mržnje potpuno je uništena grobnica Đurovića, a teže oštećenje pretrpjela je i jedna susjedna grobnica. “Vijestima” je nezvanično rečeno u barskoj policiji da je na grobu bio postavljen eksploziv koji je najvjerovatnije aktiviran daljinskim upravljanjem

Na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru oko podneva je dignut u vazduh grob Luke Đurovića, koji je važio za vođu jedne od barskih kriminalnih grupa.

U nezapamćenom aktu mržnje potpuno je uništena grobnica Đurovića, a teže oštećenje pretrpjela je i jedna susjedna grobnica.

Prema dostupnim podacima, u trenutku snažne detonacije na groblju nije bilo ljudi, prenosi portal vijesti.me.

Barska policija je zabranila novinarskim i TV ekipama da priđu bliže od ulaza u groblje, od čijih je kapija uništena grobnica udaljena više stotina metara. Uviđaj je i dalje u toku.

“Vijestima” je nezvanično rečeno u barskoj policiji da je na grobu bio postavljen eksploziv koji je najvjerovatnije aktiviran daljinskim upravljanjem.

Luka Đurović je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se u oktobru 2013. dogodila na pravini puta, nakon izlaza iz kotorskog tunela Vrmac.

Njegovo ime se nalazilo u “bijeloj knjizi” ili dokumentu OCTA – Procjena opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori, gdje su navodi policije da je on bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru.

Policija vjeruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu, ali i finansijskoj moći njegova grupa u Baru bila najorganizovanija i najjača.

Ime i prezime u svijetu kriminala Luka Đurović sticao je daleko od Crne Gore, koju je napustio još sredinom posljednje decenije prošlog vijeka. U rodnom Baru, u srednjoškolskim danima, do tada je bio poznat kao akter nekoliko tuča. Životni put ga je vodio po evropskim prijestonicama – od Beograda do Berlina i Stokholma i u više gradova Italije i Španije. Reputaciju s one strane zakona, kako tvrde upućeni, stekao je najviše kroz zajedničke operacije sa liderom “zemunskog klana” Lukom Bojovićem.

Otkako mu se ime pojavilo u operaciji „Šah-mat“ italijanske policije, koja ga je teretila za šverc kokaina, manevarski prostor u Evropi brzo mu se smanjio, nakon čega se vratio u Crnu Goru. Kasnije je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen optužbi za međunarodni šverc kokaina u toj akciji italijanske policije.

Iako je godinama povezivan sa brojnim sumnjivim poslovima, ali i mafijaškim likvidacijama, policija nikada Đurovića nije hapsila zbog sumnje da je učestvovao u nekom ubistvu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!