Mirsad je sa 10 godina pobjegao iz ratom zahvaćene Bosne u Njemačku, a kad se vratio roditelji ga nisu prepoznali: “Sišao sam niz stepenice i počeo plakati” (VIDEO)

“Pozvonio sam na vrata svojih roditelja, izašla je majka, koja je samo izgovorila ‘pogriješili ste stan, postoji još jedan stan gore iznad, možda kod njih trebate ići’. Tek kad se brat pojavio i stao pored mene, prepoznali su nas. Ja sam sišao niz stepenice, sjeo i počeo plakati. Roditelji su došli i zagrlili me. Kad smo se vraćali za Njemačku, briznuli smo u plač”, ispričao je Mirsad, koji danas ima petoro djece i kaže da živi bolje nego ikad

Mirsad Pivalić iz Donjeg vakufa danas živi i radi u Nemčkoj, gdje je osnovao svoju porodicu, a njegova životna priča krije emotivne detalje. Naime, još kao 10-godišnji dječak pobjegao je iz ratom zahvaćene Bosne.

Porijeklom je iz Mrkonjić Grada, u kojem je najmanje vremena proveo. Rat ga je natjerao da se od djetinjstva potuca po gradovima, u potrazi za mirnim životom.

“Već 33 godine sam u Njemačkoj, da hoće žena, ja bih se sada vratio u Bosnu, ali djeca su se već navikla ovdje. Imao sam 10 godina kad je počeo rat. Živjeli smo u Mrkonjić Gradu, a onda je počeo nesrećni rat. Da bi nas sklonili, roditelji su nas poslali u selo iz kojeg su, pa da se vratimo kad se situacija smiri. Potucali smo se po gradovima, a onda otišli u Split. Sestra, koja je tada imala 20 godina, bila je u Njemačkoj i odlučila da me dovede”, počeo je svoju priču Mirsad Pivalić za Jutjub kanal Auslenderi.

Jedini kontakt sa roditeljima u BiH održavali su pismima, preko naših ljudi, koji su išli tamo.

“U kontaktu nijesmo bili 2,5 godine. Imao sam nadu da ćemo se kad tad vidjeti”, kazao je Mirsad, prenosi Kurir.

Nakon 8 godina, odlučio se vratiti u domovinu. Kada je došao majci na vrata, nije ga prepoznala. Nije uspio ni otac. Bili su to emotivni trenuci za cijelu porodicu.

“Sa 18 godina sam otišao u Zenicu. Pozvonio sam na vrata svojih roditelja, izašla je majka, koja je samo izgovorila ‘pogriješili ste stan, postoji još jedan stan gore iznad, možda kod njih trebate ići’. Tek kad se brat pojavio i stao pored mene, prepoznali su nas. Ja sam sišao niz stepenice, sjeo i počeo plakati. Roditelji su došli i zagrlili me. Kad smo se vraćali za Njemačku, briznuli smo u plač.  Trebalo mi je 20 godina da stanem na noge. Sada imam svoju kuću, 5 stanova…”, ispričao je Mirsad, koji danas ima petoro djece i kaže da živi bolje nego ikad.

Foto: Printscreen Youtube/ AUSLENDERI

Idi na VRH
error: Content is protected !!