Dino Radončić briljira u Realu

Real je u finalu pobijedio reprezentaciju Mađarske, a Dino je ubacio 34 poena i imao 7 skokova, uz indeks korisnosti 40! Ujedno, Radončić je bio najbolji strijelac turnira i izabran je u najbolju petorku

Šesnaestogodišnji Dino Radončić, jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi, nastavla sa sjajnim partijama u “kraljevskom klubu”.

Kako piše portal ilovezrenjanin.com, na U16 Szent Istvan Kupu u Szekesfehervaru, gradu pored Budimpešte, u konkurenciji ekipa: Oaklands College Wolves (Engleska), CB Lucentum Alicante (Španija), Bayern Minhen (Nemačka), David Kornel Akademia (Madjarska), mađarska reprezentacija U16, Partizan (Srbija), i Cibona (Hrvatska), Real Madrid je osvojio šampionski pehar, a jedan od najzaslužnijih je upravo Radončić.

Real je u finalu pobijedio reprezentaciju Mađarske, a Dino je ubacio 34 poena i imao 7 skokova, uz indeks korisnosti 40! Ujedno, Radončić je bio najbolji strijelac turnira i izabran je u najbolju petorku.

Portal ilovezrenjanin.com podsjeća da je Dino 2013. godine iz zrenjaninskog KK Storm prešao u kadetski tim Barselone, a od ljeta 2014. godine je u Realu. Od kada igra u Španiji, tri puta je bio MVP turnira, tri puta najbolji strelac turnira i jednom MVP finala.

Inače, Dino je sin proslavljenog rukometaša Damira Radončića.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!