Potpisan memorandum o saradnji između Crnogorske kinoteka i Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu

“Memorandum predstavlja početak plodonosne veze koja će omogućiti raznoliko kulturno iskustvo crnogorske dijaspore u Luksemburgu. Kroz ovaj sporazum planirano je organizovanje niza aktivnosti, uključujući prikazivanje filmskih programa i sadržaja koji će obogatiti kulturnu ponudu u Luksemburgu, pružajući istovremeno vezu sa crnogorskim kulturnim identitetom”, saopšteno je iz Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu

Memorandum o saradnji između Crnogorske kinoteke i Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu potpisan je prije dva dana.

Memorandum su potpisali direktor Crnogorske kinoteke Goran Bjelanović i predsjednica  Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetija Kalač.

“Memorandum predstavlja početak plodonosne veze koja će omogućiti raznoliko kulturno iskustvo crnogorske dijaspore u Luksemburgu. Kroz ovaj sporazum planirano je organizovanje niza aktivnosti, uključujući prikazivanje filmskih programa i sadržaja koji će obogatiti kulturnu ponudu u Luksemburgu, pružajući istovremeno vezu sa crnogorskim kulturnim identitetom. Ovaj korak predstavlja značajan doprinos u jačanju veza između crnogorske dijaspore i matične države, naglašavajući važnost kulture kao mosta koji spaja ljude širom svijeta. Takođe, memorandum predstavlja osnovu za dalje proširenje i uspostavljanje čvrste saradnje između Crnogorske kinoteke i sličnih institucija kako u regionu, tako i u Evropi, čime se otvaraju vrata novim mogućnostima za kulturnu razmjenu i saradnju”, saopšteno je iz Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!