Stravičan udes kod Niša: Voz udario u autobus i prepolovio ga, petoro mrtvih među kojima dvoje petnaestogodišnjaka, 3o povrijeđenih, mnogima se ljekari bore za život

Prizor na licu mjesta je stravičan, autobus je prepolovljen, a voz je iskočio iz šina. Među povrijeđenima je i desetoro dece, jer je u pitanju autobus koji saobraća od Novog Sela do škole u Bunju i svakog jutra u njemu ima dosta đaka, kao i zaposlenih koji idu na posao

Foto: Printscreen/Prva TV

Stravičan udes dogodio se oko 7:30 sati jutros u selu Donje Međurovo kod Niša kada je voz udario autobus.

U užasnoj nesreći je, na licu mjesta, poginulo troje ljudi, dvije odrasle osobe i jedno dijete. Kako saznaje “Blic”, stradalo dijete je petnaestogišnjak, đak lokalne srednje škole. Još a dvoje je podleglo teškim povredama u bolnici, tokom operacije – petnaestogodišnja djevojčica M. K. i N. J. (42).

Prizor na licu mjesta je stravičan, autobus je prepolovljen, a voz je iskočio iz šina, prenosi “Blic”.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, još osoba je u jako teškom stanju i ljekari im se bore za život.

Među povrijeđenima je i desetoro dece, jer je u pitanju autobus koji saobraća od Novog Sela do škole u Bunju i svakog jutra u njemu ima dosta đaka, kao i zaposlenih koji idu na posao.

Ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci su satima bili na licu mjesta, zbrinjavali povrijeđene i prevozili ih do bolnice.

Kako je ranije javio reporter “Blica” sa lica mjesta, prema prvim informacijama skoro 30 povrijeđenih prevezeno je u Urgentni centar Kliničkog centra Niš. U bolnici su svi u pripravnosti i sve sale su pripremljene za povrijeđene.

Foto: Printscreen/Prva TV

Svi povrijeđeni su evakuisani sa mjesta nesreće, a vatrogasci su pomjerali ostatke autobusa kako bi provjerili da ispod autobusa ili voza nema tijela ili povrijeđenih.

Voz koji je udario autobus saobraća na liniji Niš-Prokuplje. Od siline udarca zadnji dio voza skliznuo je sa šina.

Kako saznaje “Blic”, do udesa je došlo na pružnom prelazu na kom nema rampe.

Preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije” saopštilo je danas da se saobraćajna nesreća u Nišu, gdje je voz udario u autobus, dogodila na putnom prelazu koji je obezbijeđen znacima vertikalne drumske signalizacije (nije bilo rampe).

“Putnički voz koji je jutros krenuo iz željezničke stanice Niš za Prokuplje, pri izlasku iz željezničke stanice Međurovo, oko 7:30 udario je u putnički autobus i prema prvim informacijama ima više povrijeđenih”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je zbog udesa željeznička kompozicija jednim dijelom iskliznula sa šina, a željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge je u prekidu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!