Bjelopoljac spasio žrtvu eksplozije u Roterdamu: Mediji pišu o njegovom herojskom podvigu (VIDEO)

Almir je prišao čovjeku i pokušao je da ga uhvati za ruku, kako bi ga izvukao iz vatre. Dodao je da su mu u pomoć dotrčala još dvojica sugrađana. Uspjeli su da izvuku osobu, koju je ubrzo Hitna pomoć prevezla u bolnicu

Bjelopoljac Almir Hot je prije dva dana u Roterdamu spasio jedan život u eksploziji, koja se desila u ovom gradu. U trenutku kada je večerao, Hot je čuo snažan prasak. Vidio je da gori zgrada preko puta i odmah je skočio sa balkona kako bi pomogao narodu.

Za zapadne medije je rekao da je bio šokiran prizorom koji je vidio.

“Bio sam šokiran kada sam vidio vatru. Cijelio plafon je pao, a čovjek kojeg sam spasio pokušavao je da se izvuče iz plamena”, saopštio je Hot, prenose Vijesti iz Bijelog Polja. 

Almir je prišao čovjeku i pokušao je da ga uhvati za ruku, kako bi ga izvukao iz vatre. Dodao je da su mu u pomoć dotrčala još dvojica sugrađana. Uspjeli su da izvuku osobu, koju je ubrzo Hitna pomoć prevezla u bolnicu.

Hot nažalost nije uspio da spasi sve stanovnike u zgradi, iako je čuo mnogo njih da dozivaju u pomoć.

Slike ove hrabre akcije brzo su postale viralne na društvenim mrežama, prikazujući hrabrost i požrtvovnost.

Almirov neustrašivi čin hrabrosti i solidarnosti podsjeća nas na snagu ljudske volje i spremnosti pojedinaca da se žrtvuju kako bi pomogli drugima u kritičnim trenucima.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!