Muškarca koji je nestao 1997. nisu uspjeli da pronađu 22 godine: Zatim se desilo nešto što je iznenadilo sve (VIDEO)

Od njegovog nestanka prošle su 22 godine, a policija je pozvana zbog izvještaja o pronađenom automobilu u jezeru na Moon Bay Circle, Wellington. Kada je vozilo izvučeno iz vode, pronađeni su kosturi u automobilu. Nakon sedmicu, ostaci su pozitivno identifikovani i potvrđeno je da pripadaju Moldtu

Uznemirujuća fotografija koja je godinama bila vidljiva na Google Earth-u pokazivala je mjesto osobe koja je nestala prije dvije decenije.

William Moldt je nestao iz Lante, na Floridi, u novembru 1997. godine, i njegov nestanak izgledao je zbunjujuće za policiju.

Imao je 40 godina kada je nestao, a njegova djevojka se nadala da će doći.

Vraćao se iz noćnog kluba kada je posljednji put viđen i nazvao je svoju djevojku oko 21.30 sati da joj kaže da će uskoro doći kući. To je bio posljednji put kada je razgovarao sa svojom partnerkom, javlja Unilad.

Nakon mučnih dvadeset godina, Moldtovi ostaci su pronađeni u augustu 2019. godine, što je pomoglo u popunjavanju nekih detalja njegove priče o nestanku.

Od njegovog nestanka prošle su 22 godine, a policija je pozvana zbog izvještaja o pronađenom automobilu u jezeru na Moon Bay Circle, Wellington.

Kada je vozilo izvučeno iz vode, pronađeni su kosturi u automobilu. Nakon sedmicu, ostaci su pozitivno identifikovani i potvrđeno je da pripadaju Moldtu.

Vozilo je identifikovano tek nakon što je osoba koja je koristila Google Earth kako bi provjerila svoj stari kvart primijetila nešto što nije odgovaralo.

Upravnik Grand Isles stambenog naselja u Wellingtonu, blizu Palm Beach-a, primijetio je nešto što je izgledalo kao vozilo potopljeno u jezeru na tom mjestu.

Nakon što je pozvana policije da istraži događaj, utvrđeno je da je automobil bio tamo već neko vrijeme.

Najjezivija stvar u cijeloj priči je ta da je vozilo bilo vidljivo na Google Earth-u još od 2007. godine – samo je bilo nesrećno što ga ranije niko nije primijetio.

Izvještaj Charley Project-a, online baze hladnih slučajeva u SAD-u, rekao je da je “vozilo jasno bilo vidljivo na Google Earth satelitskoj fotografiji područja od 2007. godine, ali izgleda da ga niko nije primijetio sve do 2019. godine”, prenosi Radiosarajevo.ba.

Iz Kancelarije šerifa okruga Palm Beach su za BBC 2019. godine govorili o otkriću Moldta. Objasnili su da pretpostavljaju da je Moldt izgubio kontrolu nad svojim vozilom i sletio u jezero.

Međutim, dodali su da tokom istrage nestanka “nije bilo dokaza da se to dogodilo”, sve do nedavno, “zbog promjene vode, automobil nije bio jasno vidljiv”.

Portparolka policije Therese Barbera priznala je da je sada teško dobiti jasnu sliku o tome što se dogodilo.

“Ne možete utvrditi šta se dogodilo toliko godina ranije odvijalo”, rekla je. “Sve što znamo je da je nestao s lica Zemlje i sada je pronađen”, rekla je.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!