Simić: “Ako na ovom prvenstvu nijesam umro od srčanog, nikad neću”

“Ja nijesam gledao, ne igrao, nego gledao neizvjesnije prvenstvo, gdje smo mi svaku utakmicu odlučivali sa zadnjim zvukom i da smo od tri utakmice uspjeli jednu da preokrenemo na našu stranu, da smo uspjeli još negdje da čupnemo taj mrčevi bod, potpuno bi bilo zasluženo da prođemo u dalju grupu”, kazao je golman crnogorske reprezentacije

Ako na ovom prvenstvu nijesam umro od srčanog udara, znam da od toga sigurno neću do kraja života”, poručio je golman crnogorske rukometne reprezentacije Nebojša Simić, nakon utakmice sa Srbijom u trećem kolu C grupe Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

“Ja nijesam gledao, ne igrao, nego gledao neizvjesnije prvenstvo, gdje smo mi svaku utakmicu odlučivali sa zadnjim zvukom i da smo od tri utakmice uspjeli jednu da preokrenemo na našu stranu, da smo uspjeli još negdje da čupnemo taj mrčevi bod, potpuno bi bilo zasluženo da prođemo u dalju grupu”, kazao je golman za TVCG.

Crnogorska selekcija od 34. minuta ostala je bez Simića:

“Napravio sam jednu, po meni, kako je ispalo  – glupost. Ja ove lopte kradem u Njemačkoj i krao sam ih i u Hrvatskoj na turniru. Sigurno 10-15-ak ovakvih lopti sam ukrao, ukrao ih i golman Gruzije i prelomio protiv Bosne, isto ovakva situacija. Ukrao bih ja i ovu loptu, ona je bila namijenjena krilu. Ja sam tačno ušao ispred njega jer bio je taj pas koji mogu da uzmem, ali onda je naletio Pešmavek iz drugog plana. Ja sam uspio da ga izbjegnem, ali zakačio sam ga milimetarski za glavu. To uopšte nije ni jak kontakt bio, ali on je to super prodao i ja bih na njegovom mjestu isto to uradio.”

Pobjeda za kraj, kako je istakao Simić, mnogo znači, prenosi rtcg.me.

“Da odemo kući bez bodova ili bez pobjede u ovom trenutku je potpuno nezasluženo. Gledamo sad na taj baraž iz jedne dobre situacije, gdje čekamo da vidimo koja će reprezentacija da nam dođe. Osjećamo veliki nalet samopouzdanja, jer nam se vratio Vuko Borozan”, zaključio je golman.

Crnogorski rukometaši su pobjedom nad Srbijom (30:29) osigurali su mjesto u prvom šeširu pred žrijeb za baraž za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici selektora selektora Vlada Šole nadigrali su sinoć rivala, konstantno bili u vođstvu, koje je na početku meča iznosilo i četiri gola (4:0 i 9:5). Vodila je Crna Gora i 23:20 u 49. minutu, kao i 28:26 u u 57. minutu.

Srbija, koja je samo jednom vodila, u samom finišu poravnala je na 29:29, a Crnoj Gori ostalo je svega šest sekundi, što je bilo dovoljno za gol i pobjedu.

Najefikasniji je bio Branko Vujović sa osam, Miloš Vujović je postigao sedam, a gol manje Vuko Borozan.

Foto: Nebojša Simić (Rukometni savez Crne Gore/Facebook)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!