Poznati dobitnici “Iskre”: Nagrada za doprinos dijaspore Dini i Ahmetu Kurmemaj

Kurmemaji su porijeklom iz Bara i Ulcinja, a do sada su donirali više od 500.000 USD za različite namjene i različitim institucijama u Crnoj Gori

Fond za aktivno građanstvo (fAKT) objavio je imena dobitnika godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra“.

Iz fAKT-a su, piše portal rtnk.me, rekli da je žiri za dodjelu nagrada i priznanja odlučio da za ovu godinu dodijeli četiri nagrade i osam specijalnih priznanja.

Nagrada za individualni doprinos pripala je Radovanu Petraniću iz Nikšića, koji volontira u opštinskoj organizaciji Crvenog krsta tog grada, kao i organizaciji „Ana Đoković – in memoriam”.

Nagrada za doprinos dijaspore pripala je Dini i Ahmetu Kurmemaj, porijeklom iz Bara i Ulcinja, koji su do sada donirali više od 500.000 USD za različite namjene i različitim institucijama u Crnoj Gori.

Kompanija “Kalamper” nagrađena je za doprinos lokalnoj zajednici, jer je ove godine opredijelila oko 45.000 eura za liječenje pojedincima, za socijalno ugrožene sugrađane, podršku mladim sportistima, lokalnim nevladinim organizacijama, nabavku kompjutera za dvije srednje škole u Baru, kao i za učešće u brojnim humanitarnim akcijama.

Crnogorski pjesnik Dragan Radulović posthumno je nagrađen za dobročinstvo.

„Pamtićemo ga po neumornoj posvećenosti dobrobiti djece, po borbi za njihova prava, za bolje i humanije društvo“, kaže se u saopštenju.

Specijalna priznanja za građanski doprinos opštem dobru dodijeljena su KIC POP horu, Udruženju ljubitelja Gorice i prirode, predsjedniku Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka Dragoljubu Raduloviću, kao i moto klubovima Familija i No limit bikers.

Specijalno priznanje za mlade filantrope dobile su sestre Denisona i Merljinda Beriša iz Nikšića koje, kako se navodi, nesebično pomažu zajednici, volontiraju, učestvuju u brojnim humanitarnim akcijama, pomažu pripadnicima romske i egipćanske populacije da ostvare zdravstvenu zaštitu, kao i da obezbijede neophodna dokumenta.

Priznanje za podršku djeci i mladima dobila je kompanija Mercator CG.

Nagrade i priznanja biće dodijeljene 19. januara, na svečanosti u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, na Cetinju.

Dodjelu nagrade „Iskra” organizuje fAKT, u saradnji i uz podršku Privredne komore i Fondacije „Ćano Koprivica“.

Foto: Fond za aktivno građanstvo

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!