Majka ubijenog dječaka rasplakala i sudiju: “Kupujemo mu stvari, omiljene patike, ja mu te stvari pripremam, peglam… da bih ga sahranila…”

“U policiji su nam rekli da nam je dijete ubijeno, ali znate kako je… vi se i dalje nadate da je živo, jer nemate potvrdu, niste ga vidjeli mrtvog. Znate, kupujemo mu stvari, omiljene patike, i ja mu te stvari pripremam, peglam… da bih ga sahranila, a kao da ga spremam za ekskurziju. To je stanje ludila”, kazala je Suzana Stanković Čikić, majka ubijenog dječaka

U Višem sudu u Beogradu svjedočili su roditelji ubijenog dječaka A. Č. (13) koji je išao u razred s Kostom K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, usmrtivši osmoro učenika i zaštitara. Kako piše “Kurir”, svjedočenje je bilo jako potresno, a sudija i ostali nadređeni u sudnici su se rasplakali.

Suzana Stanković Čikić, majka ubijenog dječaka, detaljno je opisala njihov život prije krvavog 3. maja, ali i nakon velikog gubitka.

“On je bio naše jedino dijete, kada se rodio donio je veliku radost u naš dom”.

Kako je ispričala na suđenju, 3. maja krenuli su zajedno u školu – ona, suprug i sin. Andriju su ostavili isred škole, a ona i suprug su otišli na posao, a tek što je kročila u ordinaciju u kojoj radi, nazvao ju je suprug i pitao: “Jesi li vidjela šta je bilo u “Ribnikaru”, bila je neka pucnjava…”

“Kada smo suprug i ja ušli u taksi koji nas je odvezao do bolnice u Tiršovoj, da vidimo je li nam tamo dijete, šta je s njim, nazvali su nas roditelji jedne od ubijenih djevojčica, koji su nam rekli: “Ostali smo bez naše kćerke, dođite u policijsku stanicu Vračar.” Znate, tada ste u stanju šoka, tresete se, a onda na radiju čujete vijesti. Tražim od taksista da pojača, a vijesti su glasile: “Osmoro djece i čuvar su ubijeni u OŠ “Vladislav Ribnikar” i, znate, svijet je stao”, rekla je i dodala:

“U policiji su nam rekli da nam je dijete ubijeno, ali znate kako je… vi se i dalje nadate da je živo, jer nemate potvrdu, niste ga vidjeli mrtvog. Znate, kupujemo mu stvari, omiljene patike, i ja mu te stvari pripremam, peglam… da bih ga sahranila, a kao da ga spremam za ekskurziju. To je stanje ludila”.

Kako prenosi “Jutarnji list”, teško su joj pali hladnokrvnost osumnjičenog i njegovih roditelja.

Podsjetimo, današnje ročište se odnosilo na parnični postupak koji je uslijedio nakon prijave 27 članova porodica ubijenih u OŠ “Vladislav Ribnikar” koji su podnijeli tužbu protiv dječaka ubice, njegovog oca, majke i protiv škole.

Foto: Suzana Stanković Čikić (Foto: Printscreen/K1)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!