Berane: Policija prikuplja dokaze povodom sramnih grafita

Nakon što policija dostavi sva potrebna obavještenja, tužilaštvo će se, na osnovu toga. izjasniti o navedenom događaju, saopšteno je iz tužilaštva

Foto: Printscreen

Tužilaštvo je Upravi policije CB Berane dalo nalog da se prikupe sva potrebna obavještenja i neophodni dokazi povodom povodom grafita nacionalističke sadržine koji su juče osvanuli u naseljima Talum, Hareme i Obalsko.

“Nakon što policija dostavi sva potrebna obavještenja, tužilaštvo će se, na osnovu toga. izjasniti o navedenom događaju”, saopšteno je iz tužilaštva. 

Na fasadama kuća u naseljima Hareme, Talum i Obalsko u Beranama, u kojima uglavnom živi stanovništvo muslimanske vjeroispovijesti, juče ujutro osvanuli su skandalozni i sramni grafiti mržnje – portreti četničkog vojvode Pavla Đurišića i četničkog vođe Draže Mihailovića.

Slučaj su osudeile političke partije u Crnoj Gori i zaftijevaju od nadležnih organa da što prije reaguju i otkriju počinioce.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda saopštio je da je zgrožen zbog primitivnog čina iscrtavanja uvredljivih grafita u Beranama.

“Bez obzira ko je, kojim povodom i sa kojim ciljem na ovaj način uznemirio danas stanovnike beranskih naselja, ali i cijelo crnogorsko društvo, zaslužuje ne samo osudu, već i primjerenu sankciju, pa se nadamo da će počinilac/oci ovog primitivnog i prizemnog čina biti procesuirani u kratkom roku”, saopšteno je iz kancelarije ombudsmana.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!