Tragedija u Sjenici: Maloljetnik (17) vozio bez dozvole, pa pokosio druga Emira koji ga je snimao dok brzo vozi

Kako su lokalni mediji prenijeli, Emir R. je izašao iz automobila kako bi snimio svog prijatelja Kadira B, koji je želio da velikom brzinom prođe pored Emira, da bi napravili video-snimak za društvene mreže. Kadir B. je izgubio kontrolu nad vozilom pri velikoj brzini, udario Emira, koji je ubrzo nakon nesreće izgubio bitku za život

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su sedamnaestogodišnjaka iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

On se sumnjiči da je sinoć, oko 22 časa, na kružnom toku u Sjenici, upravljajući „pasatom“, bez vozačke dozvole, prešao na trotoar i udario dvadesetogodišnjeg pješaka iz Sjenice, koji je preminuo na licu mjesta.

Sedamnaestogodišnjak je priveden nadležnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Kako su lokalni mediji prenijeli, Emir R. je izašao iz automobila kako bi snimio svog prijatelja Kadira B, koji je želio da velikom brzinom prođe pored Emira, da bi napravili video-snimak za društvene mreže.

K. B. je izgubio kontrolu nad vozilom pri velikoj brzini, udario Emira, koji je ubrzo nakon nesreće izgubio bitku za život, prenosi “Blic”.

Automobil se prevrnuo na krov i završio 100 metara od puta.

Foto: Emir R. (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!