FIFA suspendovala predsjednika FS Španije koji je poljubio u usta fudbalerku bez njene dozvole (VIDEO)

Za vrijeme slavlja je čak nju zagrlio i poručio joj: “Idemo ti i ja da se vjenčamo na Ibicu”. Hermoso je podnijela i zvaničnu prijavu tužilaštvu protiv Rubijalesa, koji je podnio ostavku na sve funkcije

Sada već bivši predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales je suspendovan sa svih dužnosti na sledeće tri godine.

Tokom trajanja suspenzije ne može da obavlja nikakvu funkciju u nacionalnim ili internacionalnim fudbalskim tijelima.

Razlog suspenzije je seksistički skandal o kom je pričala čitava planeta nakon završenog Svjetskog prvenstva za žene. On je tokom dodjele zlatnih medalja fudbalerkama Španije u usta poljubio Dženi Ermoso protiv njene volje.

Hermoso je poznata fudbalerka, a kasnije tokom prenosa uživo na Instagramu je poručila da joj se nije svidio potez Rubijalesa.

Za vrijeme slavlja je čak nju zagrlio i poručio joj: “Idemo ti i ja da se vjenčamo na Ibicu”.

Hermoso je, prenosi portal Nova.rs, podnijela i zvaničnu prijavu tužilaštvu protiv Rubijalesa, koji je podnio ostavku na sve funkcije.

U Madridu je i dalje u toku suđenje, Rubijales je odbacio sve optužbe za seksualno zlostavljanje i prisilu koje je protiv njega podnijela Hermoso. Tužilac je od sudije zatražio Rubijalesovu zabranu prilaska fudbalerki na bliže od 500 metara i to je prihvaćeno. U slučaju da ga osude, Rubijalesu prijeti novčana kazna ili zatvor od četiri godine.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!