Abazović počasni građanin Nju Orleansa i ambasador Luizijane

bazoviću je dodijeljeno priznanje počasnog ambasadora Luizijane za zalaganje na jačanju veza između Crne Gore i Luizijane

Premijer Dritan Abazović postao je počasni građanin Nju Orleansa, a tom prilikom mu je uručen i Ključ grada, saopteno je iz kabineta premijera.

Njega su u Nju Orleansu dočekao guverner Luizijane Džon Bel Edvards sa suprugom.

“Tokom radnog ručka konzularne mreže sa predsjednikom Vlade Crne Gore, kojem su prisustvovali počasni konzuli Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Francuske, Japana, Islanda, Meksika, Paname, Albanije, Finske, Ukrajine, Švedske, Italije, Bugarske, Austrije, Urugvaja, Luksemburga, Nizozemske, Irske, Španije, Češke, Filipina, Tajlanda, Brazila i Letonije, u ime gradonačelnice Nju Orleansa, Latoje Kantrel i u čast srdačne dobrodošlice, premijeru Abazoviću dodijeljeno je priznanje počasnog građanina najvećeg grada savezne američke države Luizijane”, navodi se u saopštenju.

Abazoviću je dodijeljeno priznanje počasnog ambasadora Luizijane za zalaganje na jačanju veza između Crne Gore i Luizijane, prenose “Vijesti”.

Tokom obraćanja na radnom ručku konzularne mreže, Abazović je, navodi se, izrazio zahvalnost zbog dobrodošlice i dodijeljenih priznanja od strane predstavnika vlasti, napominjući da nije važna veličina zemlje već vrijednosti koje ona podržava i promoviše.

“Crna Gora je prijateljska zemlja koja želi da bude u dobrim odnosima sa svim zemljama svijeta. Mi smo inkluzivni ljudi koji nemaju diskriminatorni pristup, zemlja koja je sigurna i bezbjedna za svakog”, rekao je Abazović govoreći o Crnoj Gori.

On je naveo da je Crna Gora danas zemlja moja ima najbolji životni standard i parametre u regionu, kao i najveće izglede da postane naredna članica EU.

Govoreći o značaju turizma u Crnoj Gori i nastojanju Vlade da Sjedinjene Američke Države upozna sa turističkim potencijalom zemlje i stvori perapektivu za bolju konekciju, Abazović je izrazio uvjerenje da bi američki turisti koji bi posjetili Crnu Goru sa sobom ponijeli lijepe utiske.

“Crna Gora je jedina zemlja na svijetu koja je deklarisana ustavom kao ekološka država. Mi želimo da gradimo Crnu Goru i prezentujemo je kao zelenu destinaciju”, zaključio je Abazović.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!