Komedija: Đurić nije znao da ga snimaju kamere tokom Vučićevog govora, pogledajte reakciju kada je ukapirao (VIDEO)

Ko zna šta je u Đurićevoj glavi bilo kada je ukapirao da sjedi dok aplaudira predsjedniku

Nakon obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama juče, društvene mreže su preplavljene video-snimkom srbijanskog ambasadora u Vašingtonu, Marka Đurića.

Nakon što je Vučić završio govor, Đurić je spontano počeo da tapše, ali je potom brzo ustao kad je primijetio da ga snima kamera.

Vučić je u svom obraćanju na Generalnoj skupštini UN-a istakao da su zapadne zemlje prije 15 godine “brutalno prekršile Povelju UN-a i Rezoluciju 1244 Savjeta bezbjednosti UN-a”, bombardujući teritoriju tadašnje SR Jugoslavije, a da se danas pozivaju na važnost očuvanja teritorijalnog integriteta, aludirajući na Ukrajinu i podršku koju ima u međunarodnoj zajednici.

Vučić smatra da je 19 zemalja počinilo agresiju na Srbiju i da svi oni danas govore o teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Dodao je da će Srbija nastaviti da podržava teritorijalni integritet te zemlje jer ne mijenja svoja načela “bez obzira na vjekovno prijateljstvo s Rusijom”, kao i da podržava teritorijalni integritet i suverenitet svih članica UN-a. Ipak, piše Klix.ba, odbija da se pridruži međunarodnim sankcijama protiv Rusije.

Nakon Vučićevog govora, kamera se fokusirala na srbijansku delegaciju u kojoj su bili i šef diplomatije Ivica Dačić i ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

Đurić je aplaudirao Vučiću, ali kada je vidio da ga snima kamera, ali da sjedi, a ne stoji, naglo je poskočio.

Idi na VRH
error: Content is protected !!