Istraga katastrofe u Bejrutu krenula u drugom smjeru: “Eksploziju je možda izazvala raketa”

Aoun je rekao i da je zatražio od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da im pošalje fotografije eksplozije iz vazduha, a najavio je da će pozvati još neke zemlje da im pomognu da utvrde je li razlog eksplozije bio požar ili je riječ o nekom spoljnom faktoru. Riječ je o prvom službenom navodu da možda katastrofa nije bila posljedica nepažnje. Da možda nije bila nesreća. Dosad su libanske vlasti odbacivale bilo kakvu ideju mogućeg spoljnog uticaja, ali sad je došlo do unutrašnjih problema

Foto: Printscreen

“Istražitelji su usmjereni i na mogući spoljni uticaj u eksploziji u Bejrutu”, rekao je libanski predsjednik Michel Aoun, a prvi prenio Sputnik News.

Aoun je dodao da je eksploziju možda izazvala raketa ili bomba.

Tu vijest je zatim potvrdila i lokalna libanska televizija MTV, prenosi “Jutarnji list”.

Aoun je rekao i da je zatražio od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da im pošalje fotografije eksplozije iz vazduha, a najavio je da će pozvati još neke zemlje da im pomognu da utvrde je li razlog eksplozije bio požar ili je riječ o nekom spoljnom faktoru. Riječ je o prvom službenom navodu da možda katastrofa nije bila posljedica nepažnje. Da možda nije bila nesreća. Dosad su libanske vlasti odbacivale bilo kakvu ideju mogućeg spoljnog uticaja, ali sad je došlo do unutrašnjih problema.

Kao što se i očekivalo, katastrofa koja je poharala glavni grad Libana dodatno je katalizirala bijes stavnovnika. Libanske snage bezbjednosti ispalile su suzavac na demonstrante u Bejrutu, nakon što se masa okupila u četvrtak veče kako bi iskazala bijes zbog reakcije političkog rukovodstva zemlje. Državni mediji izvijestili su kasno u četvrtak da su se bezbjednosne snage suočile sa stotinama demonstranata protiv vlade u središnjem Bejrutu, a neki od njih su ranjeni.

NNA je izvijestila da su se demnstranti okupili u blizini parlamenta gdje su zapalili manju vatru i bacali kamenje po bezbjednossnim snagama.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!