Gluvonijemoj i slijepoj Enesi Hasanović iz Bijelog Polja preporučena hitna operacija, porodica moli za pomoć

O Enesi, ali i o bolesnom suprugu, brine njena majka Đuza (68). Enesa prima 77 eura sa Biroa rada i 65 eura naknade za tuđu njegu i taj novac, kako kaže njena majka, ne može da pokrije troškove za ljekove i odlaske do ljekara i Berane. Đuza Hasanović kaže da je nevjerovatno da su njenu kćerku nedavno odbili za ličnu invalidninu, koja bi im olakšala njegu

Enesa Hasanović (Foto: “Vijesti”)

Gluvonijema, slijepa, teško bolesna i nepokretna Bjelopoljka Enesa Hasanović (38) iz sela Kanje u teškom je materijalnom stanju.

O njoj, ali i o bolesnom suprugu, brine njena majka Đuza (68).

Enesa Hasanović prima 77 eura sa Biroa rada i 65 eura naknade za tuđu njegu i taj novac, kako kaže njena majka, ne može da pokrije troškove za ljekove i odlaske do ljekara u Berane.

Zbog teških bolova Enesa je bila kod privatnih ljekara, koji su ustanovili postojanje kamena u žuči i preporučili hitnu operaciju.

“Samo do Bijelog Polja i nazad taksi prevoz košta 10 eura. Muž mi je skoro nepokretan i o njemu moram da brinem, a pomoći nema”, kazala je Đuza, pišu “Vijesti”.

Enesa je od treće godine do punoljetstva boravila u Domu za gluvonijemu djecu u Kotoru.

“Pohađala je specijalnu školu, a za raspuste dolazila kući. Naučila je bila da se sporazumijeva rukama. Dok nije oslijepila pomagala je po kući i vrtu. Od kada je ostala bez vida ne može ni da se obuče i kupa, a iz kuće više ne izlazi”.

Đuza Hasanović kaže da je nevjerovatno da su njenu kćerku nedavno odbili za ličnu invalidninu, koja bi im olakšala njegu.

Navela je i da njen suprug prima 190 eura penzije.

Svi koji žele da pomognu Enesi i njenoj porodici mogu to da učine uplatom na broj žiro-računa kod Crnogorske komercijalne banke (CKB): 510000000118289503, na ime Đuza Hasanović, selo Kanje bb.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!