New York: Osnovan fudbalski tim i Kulturno sportska organizacija Bošnjak United

Organizaciju je osnovala grupa porodičnih prijatelja, čija je želja i cilj isključivo afirmacija i prosperitet naše djece i naše zajednice u SAD. Kao što znamo, asimilacija naše zajednice je počela prije 40-tak godina i vrlo malo je urađeno za našu djecu i omladinu. Iako ne možemo da zanemarimo rodni kraj kojem smo svi privrženi, Bošnjak United će nastojati da nastoji da rad i većina projekata bude usmjerena prema našoj omladini i zajednici u SAD”, saopšteno je iz te novoosnovane organizacije

Fudbalski tim i Kulturno sportska organizacija Bošnjak United registrovani su u New Yorku.

Tim će početi sa takmičenjima u Cosmopolitan Over-30 ligi u septembru ove godine.

“Organizaciju je osnovala grupa porodičnih prijatelja, čija je želja i cilj isključivo afirmacija i prosperitet naše djece i naše zajednice u SAD. Kao što znamo, asimilacija naše zajednice je počela prije 40-tak godina i vrlo malo je urađeno za našu djecu i omladinu. Iako ne možemo da zanemarimo rodni kraj kojem smo svi privrženi, Bošnjak United će nastojati da rad i većina projekata budu usmjereni prema našoj omladini i zajednici u SAD”, saopšteno je iz te novoosnovane organizacije.

Zato im je, kažu, prevenstven cilj briga o budućnosti njihove djece u SAD.

“U skoroj budućnosti Bošnjak United planira sljedeće aktivnosti:

– tromjesečne zabavne večeri i porodična okupljanja za klub i prijatelje kluba;

– registracija dječijeg fudbalskog kluba za uzrast od 5 do 17 godina; 

– registracija dječijeg swimming and waterpolo tima za uzrast od 5 do 17 godina; 

– registracija summer camps za našu djecu, koja će moći da provedu dio ljeta zajedno sa drugom djecom iz naših krajeva;

-osnivanje fonda za stipendije za najbolje i najvrijednije naše studente”.

Bošnjak United, kao kao neprofitna organizacija, ima i veće ambicije, poput otvaranja agencije za pomoc našim ljudima sa poslovima, stanovima, osiguranjem i slično.

“Takođe, kreiranjem banke ili credit uniona u vidu pomoći našoj zajednici sa puno nižim kreditima za kupovinu kuća, stanova i sl. Advokati i članovi Bošnjak Uniteda Almir Hot i Edvin Hot su uvijek na raspolaganju našoj zajednici za sva legalna pitanja i potrebe. Članovi Bošnjak Uniteda će imati zadatak da plasira našu djecu na fakultete širom SAD. Članovi Bošnjak Uniteda vjeruju da je došlo vrijeme da kao zajednica zanemarimo naše razlike i radimo na čuvanju nas samih i naših sljedećih generacija. Investicija u našu zajednicu trenutno je najvažnija. Slogan Kulturno sportske organizacije je ‘Radi, kući, stvaraj, ali nemoj zanemarit’ svoju budućnost, dovedi svoju djecu kod svoje djece’”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!