Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin insistirao da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori

On je ukazao da su, i prije podnošenja molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice za Svetozarom Marovićem već dvije i po godine ispunjeni svi pravni preduslovi da on bude lišen slobode u Republici Srbiji u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori

Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin insistirao je danas tokom bilateralnog sastanka sa ministarkom pravde Republike Srbije Nelom Kuburović u Beogradu da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori radi odsluženja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen.

Iako dva ministarstva u mnogim oblastima imaju blisku i kvalitetnu saradnju, izručenje lica koja su okrivljena ili osuđena za teška krivična djela, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, treba da bude samo dodatna potvrda čvrstih partnerskih odnosa, saopstio je potpredsjednik.

“Ne smijemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni slučaj dovede u pitanje druge pozitivne rezultate u ovoj oblasti”, istakao je Pažin.

Potpredsjednik je podsjetio ministarku Kuburović na molbu Crne Gore za izručenje ovog pravosnažno osuđenog lica, upućenu nadležnim organima Republike Srbije u aprilu 2019. godine, u pogledu koje Crna Gora do sada nije dobila nikakvu povratnu informaciju.

On je, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, ukazao da su, i prije podnošenja molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice za Svetozarom Marovićem već dvije i po godine ispunjeni svi pravni preduslovi da on bude lišen slobode u Republici Srbiji u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!