Suad Šehović završio karijeru: Posebna čast mi je što sam igrao za reprezentaciju Crne Gore

“Za više od 20 godina karijere doživio sam dosta uspona i padova, ali nikad nisam skretao sa puta koji sam zacrtao. Bilo je mnogo lijepih trenutaka u klubovima za koje sam igrao, važnih pobjeda i titula, ali i poraza, sportskih povreda i nekih neostvarenih želja. Nakon i jednih i drugih trudio sam se da ostanem fokusiran i dam još više, da treniram još jače…”, napisao je Šehović na Instagramu

Dugogodišnji kapiten Budućnost Volija, rekorder Admiralbet ABA lige po broju ubačenih trojki i košarkaški reprezentativac Crne Gore Suad Šehović, odlučio je da završi karijeru.

Šehović je karijeru počeo u Bosni (osvojio dvije titule i dva kupa), a onda je 2010. godine prešao u ljubljansku Olimpiju (osvojio Kup 2011). Igrao je za Budivljenik (osvojen Kup 2012) i Himik, da bi 2013. godine stigao u Budućnost Voli.

Sa “plavima” je osvojio osam titula i deset trofeja u Kupu Crne Gore, a posebno se pamti titula u ABA ligi 2018. godine, kada je Budućnost u finalu bila bolja od Crvene zvezde.

Prošle sezone je stigao do brojke od 406 ubačenih trojki u ABA ligi, pa je na prvom mjestu naslijedio Sinišu Štembergera (403).

“Sve važne odluke o životu donosio sam vrlo pažljivo. Tako sam i o završetku karijere razmišljao dugo. Nije bilo lako okačiti patike o klin, ali smatram da je ovo pravi trenutak da se povučem. Nema veće sreće i privilegije od toga da se baviš poslom koji voliš, a meni je košarka donijela zaista mnogo dobrih stvari. Za više od 20 godina karijere doživio sam dosta uspona i padova, ali nikad nisam skretao sa puta koji sam zacrtao. Bilo je mnogo lijepih trenutaka u klubovima za koje sam igrao, važnih pobjeda i titula, ali i poraza, sportskih povreda i nekih neostvarenih želja. Nakon i jednih i drugih trudio sam se da ostanem fokusiran i dam još više, da treniram još jače…”, napisao je Šehović na Instagramu.

Kako prenose “Vijesti”, ističe da mu je posebna čast bila da igra za reprezentaciju Crne Gore.

“Posebna čast mi je kao profesionalnom sportisti, ali i iskrenom patrioti, što sam igrao za reprezentaciju Crne Gore i predstavljao je na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima.”

Kao prekretnicu u karijeri ističe dolazak u Budućnost Voli.

“Kao važnu prekretnicu u karijeri naveo bih dolazak u Budućnost, klub u kojem sam odigrao najbolje utakmice, nosio kapitensku traku, osvojio važne titule i zadržao se punih 10 godina. Srećan sam što baš ovdje završavam svoju igračku karijeru. Na kraju želio bih da se zahvalim svojoj porodici za ljubav, razumijevanje i bezrezervnu podršku svih ovih godina. Hvala klubovima koji su mi ukazali povjerenje, trenerima, saigračima, navijačima novinarima i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način bili dio moje sportske priče i podržavali me u karijeri. Ovo je kraj jedne sjajne životne etape, a ja se radujem svemu novom što dolazi”, poručio je Šehović.

Foto: Instagram

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!