Pogledajte govor Zelenskog usred kojeg je i prevodilac plakao: “Vjerujte mi na riječ…” (VIDEO)

“Ne čitam s papira, ta faza je završena. Ovdje se radi o životima. Bez vas bismo bili usamljeni. Dokazali smo našu snagu, mi smo poput vas. Dokažite da ste s nama. Dokažite da nas nećete ostaviti na cjedilu. Dokažite da ste zaista Evropljani i da će život pobijediti smrt i da će svjetlost pobijediti tamu”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se putem videolinka Evropskom parlamentu u Bruxellesu poručivši da Ukrajinci plaćaju najveću cijenu za odbranu slobode. Digao je na noge sve zastupnike koji su njegovo emotivno obraćanje nagradili velikim i dugotrajnim aplauzom.

“Ne mogu reći dobro jutro, dobar dan ili dobro veče. Jer nije svaki dan za sve ljude dobar. Za neke ljude ovaj dan je posljednji. Ukrajina daje svoje najbolje ljude, najsnažnije, najvrijednije. Ukrajinci su nevjerovatni ljudi”, rekao je.

Ukrajinski čelnik je istakao da se Ukrajinci bore za svoju zemlju i slobodu.

“Vjerujte mi na riječ, niko nas neće slomiti i oduzeti nam slobodu. Mi smo snažni, mi smo Ukrajinci”, kazao je, prenosi “Jutarnji list”.

Poručio je zastupnicima da Evropska unija mora dokazati da je s Ukrajinom.

“Ne čitam s papira, ta faza je završena. Ovdje se radi o životima. Bez vas bismo bili usamljeni. Dokazali smo našu snagu, mi smo poput vas. Dokažite da ste s nama. Dokažite da nas nećete ostaviti na cjedilu. Dokažite da ste zaista Evropljani i da će život pobijediti smrt i da će svjetlost pobijediti tamu”.

Na emotivni govor Zelenskog koji je govorio iz Kijeva, nije ostao imun ni službeni prevodilac koji je u jednom trenutku bio na ivici suza.

Foto: Pintscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!