Savićević: Berluskoni mi je bio kao drugi otac, kolima sam krenuo na sahranu

“Volio me, i ja sam volio njega. Idem da se oprostim od njega posljednji put, i biće mi dosta teško”, kazao je Savićević

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da će da prisustvuje sahrani preminulog bivšeg italijanskog premijera i bivšeg vlasnika Milana Silvija Berluskonija.

Naš proslavljeni fudbaler je u razgovoru za “Gazetu” kazao da će automobilom lično da se odveze do Italije.

“Berluskoni mi je bio stvarno kao drugi otac. Volio me, i ja sam volio njega. Idem da se oprostim od njega posljednji put, i biće mi dosta teško”, kazao je Savićević.

On je i objasnio zašto ide kolima.

“Pričao sam sa Danijele Masarom i rekao mu da mogu da budem u avionu koji kreće u 11. On me je savjetovao da sačekam, jer će ovo biti državnička sahrana, da postoje posebna pravila i bezbjednosni protokoli. Nisam u jednom trenutku mogao više da čekam i krenuo sam iz Podgorice kolima kako bih bio na sahrani. Ne mogu to da propustim”, kazao je bivši fudbaler Milana.

Savićević je ponovo objasnio šta je bio Berluskoni za njega.

“Rekao sam već, drugi otac. Zvuči kao velika pretjerana izjava, ali je tačna. Osjećao sam da me voli, da me poštuje, da me brani, ponekad čak i previše”, kazao je predsjednik FSCG.

Obrazložio je to kroz jednu anegdotu sa utakmice protuv Anderlehta.

“Uradio sam glupu stvar, pogriješio sam, a on je uspio da smiri situaciju, rekao mi da ostanem miran i strpljiv. Protiv Anderlehta sam odbio da odem na klupu, i stvar se zakomplikovala, Fabio Kapelo je bio bijesan. Berluskoni se složio sa njim, ali i rekao da ‘Dejana treba razumijeti. On je šampion i pati kada ne igra'”, ispričao je, prenosi rtcg.me.

Prisjetio se za “Gazetu” i prelaska u Milan.

“Sve se brzo desilo. Postojalo je interesovanje Juventusa, ali je Areido Braida, tadašnji generalni menadžer Milana, došao u Beograd i potpisao sam ugovor. Bila je laka odluka i Braida je bio srećan”, navodi on.

Međutim, u Milanu su bili problemi, jer ga trener Fabio Kapelo nije dovoljo ubacivao u igru.

“Bilo je teško, i nisam se dobro nosio s tim. Osjećao sam se kao da ludim, nakon šest mjeseci sam htio da idem kući. Pričao sam sa Berluskonijem, i on mi je rekao da se smirim. Kapelo mi je davao malo prilika, igrao je sa Gulitom, Van Bastenom i Rajkardom naprijed”, kaže Savićević.

Kazao je da je pored Berluskonija veliku ulogu odradio i Zvonimir Boban.

“Zvone mi je rekao: ‘Dejane ne budi glup. Jači si od bilo koga ovdje. Igraćeš, i razbićeš sve’”,, prisjeća se naš proslavljeni as.

Sve se promjenilo u finalu Lige šampiona protiv Barselone.

“Skoro trideset golova je prošlo. Ali istina je, te emocije nikad ne mogu biti zaboravljene. Bili smo autsajderi protiv Barse, predviđali su nam propast, a onda smo dobili 4:0. Berluskoni je bio tamo, tada je prvi put izabran za premijera. Zvao me je dan pred meč sa Barselonom i rekao: “Dejane kažu da si genije. Pokaži mi to protiv Barselone”, navodi Savićević.

“To je bilo možda najljepše finale, i kada se sjetim tog gola, mog Milana, Berluskonija, svog tog okruženja…Postali smo veliki, dobili smo Barselonu, jer je on bio tamo. Naš veliki predsjednik”, kaže Savićević.

Foto: Printscreen/Televizija Nikšić

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!