Pojavio se snimak hapšenja maloljetnika koji je upucao nastavnika u vrat, muškarac u teškom stanju (VIDEO)

Učenik je jutros došao u školu naoružan i tražio je radnika N.O. kojeg je pucao u predjelu glave

Na društvenim mrežama se pojavio snimak hapšenja učenika G. M. (14) koji je upucao nastavnika u Osnovnoj školi “Lukavac Grad”.

Iz PU Lukavac su se oglasili i potvrdili da je povrijeđeni zadobio teške tjelesne povrede i da je u toku operacija.

Učenik je jutros došao u školu naoružan i tražio je radnika N.O. kojeg je pucao u predjelu glave. Ranio ga je u vrat, a ranjeni muškarac se nalazi u teškom stanju.

“Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika PU Lukavac na lice mjesta događaja zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja, te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i dr predmeti. Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja. U pucnjavi je povrijeđeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca, radnik JU OŠ “Lukavac Grad”, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još u toku”, saopštili su iz PU Lukavac.

Dodali da mjesto na kojem se dogodio nemili događaj obezbjeđuju policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog Tužioca KTTK-a koji se nalazi na licu mjesta izvršiće istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i OKP PU Tuzla, piše Klix.ba.

Poručili su da u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku nisu u mogućnosti da daju više informacija.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!