Maloljetnik upucao nastavnika u OŠ “Lukavac Grad”: “Nedjeljama je najavljivao da će se osvetiti”

Učenik koji je jutros upucao nastavnika u Lukavcu jer je izbačen iz škole, nedjeljama je najavljivao da će se osvetiti.

U pucnjavi je teško povređen nastavnik Nedim Osmanović koji je, prema navodima “Avaza”, sin nekadašnjeg poslanika SDA u parlamentu BiH, Ismeta Osmanovića i bratanac potpredsednika SDA Fadila Osmanovića.

Ovo je poruka od 22. Maja 2023. godine kada sam nakon saznanja da učenik prijeti da će se osvetiti nakon što su ga…

Posted by Dino Osmanović on Wednesday, June 14, 2023

Javnost u BiH užasnula je informacija o pucnjavi u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” kad je učenik došao sa pištoljem i upucao nastavnika engleskog jezika koji je u teškom stanju prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Maloljetnik (15) je, prema navodima portala Klix.aba, navodno odavno poznat po neprimerenom ponašanju, a zbog lošeg vladanja je nedavno prebačen u drugu školu. Zbog toga je javno počeo da govori da priprema osvetu, međutim, apsolutno su se svi nadležni oglušili.

Dino Osmanović, političar iz Lukavca, objavio je poslije krvoprolića prepisku i upozorenja koja je pisao upravo zbog prijetnji učenika.

“Ovo je poruka od 22. maja 2023. godine kad sam, nakon saznanja da učenik prijeti da će se osvetiti nakon što su ga prebacili iz škole, tražio informaciju da vidim da li smo se opametili ili preduzeli nešto da nam se ne dogodi Beograd, ali nažalost nismo”, napisao je Osmanović.

Dodao je da je upucani nastavnik otac dvoje djece.

“Desilo se da je nedužan čovjek stradao, neko reče da nisu stradala djeca i da nema panike, ali ja kažem da je, nažalost, stradao otac dvoje djece i da ima panike. Ima potrebe za panikom sve dok ne odgovaraju nesposobni kadrovi iz MUP i tužilaštva. Možda tada dođemo pameti i počnemo da učimo na tuđim greškama. I da. Na moje pitanje upućeno MUP-u nisam dobio odgovor već samo poziv putem Vajbera, uz riječi da su preduzeli sve radnje i da je sve pod kontrolom, odnosno da ne mogu dati više informacija jer se radi o maloljetnoj osobi. Vjerovao sam sistemu. Ni sam ne znam zašto”, napisao je Osmanović.

Nastavnik koji je povređen u pucnjavi prebačen je u UKC Tuzla i trenutno je u toku operacioni zahvat.

U OŠ "Lukavac Grad" dogodila se pucnjava.Policija je uhapsila osumnjičenog.Ekipa RTV Lukavac je na terenu, uskoro više informacija.

Posted by Radio-televizija Lukavac on Wednesday, June 14, 2023

Osmanović je za N1 potvrdio da je reč o njegovom sinu.

– Istina, radi se o mom sinu. Nedim je profesor engleskog jezika i pomoćnik direktora. Operacija još traje. Doktori su mi rekli da je u stabilnom stanju”, kazao je Osmanović.

Maloletnik je nakon krvavog pira uhapšen, prenosi “Kurir”.

Foto: Printscreen/RTVSLON

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!