Najpotresniji prizor sa potopljenog juga Ukrajine: Majka sa dvoje djece na krovu moli za pomoć, dronom joj dostavljaju hranu

„Ovo je okupirani dio Hersonske oblasti, grad Oleški. Okupacione vlasti kažu da je tamo sve normalno i ne dozvoljavaju stanovnicima da se evakuišu. U međuvremenu, mještani su noć proveli na krovovima kuća. Ukrajinski artiljerci 406. brigade uspjeli su da dronom dostave vodu za piće ženi i njenoj djeci koja su zarobljena. Rusija ne čini ništa da spase ljude. Zato što je ovo okupatorska država, ne mari za ljude“, napisao je Gončarenko

Ukrajinski poslanik Oleksi Gončarenko objavio je na svom Twitter nalogu snimak iz grada Oleški koji je poplavljen zbog miniranja brane Kahovka. Kako je naveo, na njemu se vidi majka sa dvoje djece koja na krovu doziva pomoć spasioca.

„Ovo je okupirani dio Hersonske oblasti, grad Oleški. Okupacione vlasti kažu da je tamo sve normalno i ne dozvoljavaju stanovnicima da se evakuišu. U međuvremenu, mještani su noć proveli na krovovima kuća.

Ukrajinski artiljerci 406. brigade uspjeli su da dronom dostave vodu za piće ženi i njenoj djeci koja su zarobljena. Rusija ne čini ništa da spase ljude. Zato što je ovo okupatorska država, ne mari za ljude“, napisao je Gončarenko.

Portal Nova.rs prenosi da je dio juga Ukrajine poplavljen zbog miniranja brane na Dnjepru. Ukrajina je za ovaj napad optužila Rusiju, tvrdeći da je cilj svega da se zaustavi kontraofanziva.

Spasilačke službe rade na evakuaciji stanovnika, a predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski naveo je da je oko 42.000 ljudi ugroženo zbog poplava.

Idi na VRH
error: Content is protected !!