Novoj Kahovki prijeti zaraza: Nivo vode počeo da opada, ali su poplavljena groblja… (VIDEO)

„Najgore je što je groblje već poplavljeno, što će već dovesti do ozbiljnog, velikog zagađenja vode i stvoriti veoma velike poteškoće za civilno stanovništvo“, rekao je zamjenik načelnika gradske uprave za Radio Rusija. U zonu poplava tokom uništavanja hidroelektrane Kahovskaja u Hersonskoj oblasti ušli su i jedno groblje, groblje životinja i jama za dezinfekciju uginulih životinja, rekao je u sredu za RIA Novosti predstavnik hitnih službi

Nivo vode u oblasti Nove Kahovke u Hersonskoj oblasti nastavlja da opada, od 12.00 sati je opao je za 60 cm u odnosu na najvišu vrijednost postignutu dan ranije, ali voda nastavlja da pristiže u oblasti koje se nalaze nizvodno od Dnjepra, rekao je novinarima u srijedu šef administracije Novokahovski gradski okrug Vladimir Leontjev.

Vladimir Leontjev je rekao da poslije uništenja hidroelektrane u gradu postoji mogućnost zaraze.

“Zapravo, postoji opasnost od zaraze, jer je jedno od groblja poplavljeno. Međutim, Ministarstvo za vanredne situacije i sve nadležne službe rade, uzorci vode su juče uzeti – hemijska analiza je i dalje u skladu sa standardima, ali ćemo bakteriološku analizu dobiti tek u naredna 24 sata. Osim toga, ispituju se svi arterski bunari“, rekao je Leontjev.

„Najgore je što je groblje već poplavljeno, što će već dovesti do ozbiljnog, velikog zagađenja vode i stvoriti veoma velike poteškoće za civilno stanovništvo“, rekao je zamjenik načelnika gradske uprave za Radio Rusija.

U zonu poplava tokom uništavanja hidroelektrane Kahovskaja u Hersonskoj oblasti ušli su i jedno groblje, groblje životinja i jama za dezinfekciju uginulih životinja, rekao je u sredu za RIA Novosti predstavnik hitnih službi.

“Preliminarno, jedno stočno groblje i jedno groblje su se nakon uništenja hidroelektrane nalazili u zoni poplave”, rekao je izvor.

Prema njegovim riječima, stigle su informacije i o plavljenju posebne jame gdje je vršena dezinfekcija uginulih životinja (biotermalna jama), prenosi “Kurir”.

Gradonačelnik Vladimir Leontjev rekao je i da su u poplavama stradale i hiljade životinja.

„Nacionalni park Nižnjednjeprovski je poplavljen, hiljade životinja koje su se tamo nalazile su uništene“, rekao je on u emisiji TV kanala Rusija-24.

Foto: Printscreen/Euronews

Idi na VRH
error: Content is protected !!