Majk Pens zvanično počeo kampanju za predsjednika SAD

Pens – koga kritičari vide kao saučesnika u Trampovim najneodbranjivijim postupcima, a Trampovi lojalisti kao izdajnika – opterećen je visokim negativnim ocjenama. Anketa CNN-a pokazala je prošlog mjeseca da je 45 odsto republikanaca reklo da ne bi podržali Pensa ni pod kojim okolnostima

Majk Pens, potpredsjednik SAD u administraciji bivšeg predsjednika Donalda Trampa, danas je zvanično pokrenuo kampanju za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

“Uvijek ću biti ponosan na napredak koji smo zajedno ostvarili za jaču i prosperitetniju Ameriku”, rekao je Pens u video snimku u kojem je kritikovao aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena, dok Trampa nije imenom spomenuo, prenosi Rojters.

On je tokom predizbornog klipa ukazao na rizik od inflacije, imigracija i recesije, kao i da “neprijatelji slobode marširaju širom svijeta”, aludirajući na predsjednike Rusije i Kine.

“Još gore od toga je to što su vanvremenske američke vrijednosti pod napadom kao nikad dosad”, rekao je Pens.

Britanska agencija naglašava da se rijetko dešava da potpredsjednik bude protivkandidat predsjedniku u čijem mandatu je bio dio administracije, prenosi “Blic”.

Prvi predizborni miting Pens će održati večeras u blizini De Moina u Ajovi, nakon čega će svoju kandidaturu predstaviti na CNN-u.

U trku ulazi prepuni teren koji sada uključuje Trampa, guvernera Floride Rona DeSantisa, bivšu ambasadorku u UN Niki Hejli, senatora Južne Karoline Tim Skota, bivšeg guvernera Nju Džersija Krisa Kristija i bivšeg guvernera Arkanzasa Vilijema Hačinsona, navodi Asošiejted pres.

Pens – koga kritičari vide kao saučesnika u Trampovim najneodbranjivijim postupcima, a Trampovi lojalisti kao izdajnika – opterećen je visokim negativnim ocjenama.

Anketa CNN-a pokazala je prošlog mjeseca da je 45 odsto republikanaca reklo da ne bi podržali Pensa ni pod kojim okolnostima.

Samo 16 odsto je to isto reklo za Trampa.

Foto: Majk Pens (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!