Časopis “Komun@” organizuje promociju-omaž knjige “Janko Nikolovski – Po-etika života” u Skoplju

Knjiga je zbirka tekstova od regionalnih intelektualaca, profesora, teoretičara medija i prijatelja Janka Nikolovskog, koji su u dužem periodu sa njim naučno sarađivali u okviru tematskih projekata posvećenih slobodi izražavanja, posebno u okviru projekta “Medijski dijalozi“. Autori tekstova u knjizi, između ostalih, su prof. dr Ratko Božović, prof. dr Vedada Baraković, prof. dr Ljiljana Bulatović, dr Zulfo Ahmetović…

U organizaciji časopisa “Komun@”, u Skoplju će u petak, 9. juna 2023, biti održana promocija knjige – omaž Janko Nikolovski, po-etika života.

Knjigu su za štampu priredili mr Željko Rutović i dr Mirko Jakovljević.

Knjiga koja je 2021. izašla u izdanju „Komune“ posvećena je publicističko-naučnom radu Janka Nikolovskog, makedonskog novinara, teoretičara kulture i politike medija, esejiste, intelektualca i autora zapaženih knjiga i radova iz oblasti slobode izražavanja i slobodnog pristupa informacijama.

Knjiga je zbirka tekstova od regionalnih intelektualaca, profesora, teoretičara medija i prijatelja Janka Nikolovskog, koji su u dužem periodu sa njim naučno sarađivali u okviru tematskih projekata posvećenih slobodi izražavanja, posebno u okviru projekta “Medijski dijalozi“. Autori tekstova u knjizi, između ostalih, su prof. dr Ratko Božović, prof. dr Vedada Baraković, prof. dr Ljiljana Bulatović, dr Zulfo Ahmetović…

Knjiga sa različitih aspekata osvjetljava lik, djelo i naučni doprinos Janka Nikolovskog,  iskrenog posvećenika i zaljubljenika u istoriju, kulturu i prirodne ljepote Crne Gore.

U knjizi su sadržani i njegovi naučno – kulturološko esejistički tekstovi koje je objavljivao kako u ovdašnjim naučnim časopisima (Medijski dijalozi i Medijska kultura), tako i u štampanim medijima i portalima u Crnoj Gori.

Janko Nikolovski je obavljao i dužnost programskog direktora regionalne nagrade Zemalja zapadnog Balkana, “Dialogos”, utemeljene u Crnoj Gori, a povodom izuzetnog doprinosa, odnosno naučno-istraživačkog rada u oblasti slobode i kulture medija.

O knjizi će govoriti Željko Rutović, u ime izdavača časopisa „Komun@“ direktor i glavni urednik mr Amer Ramusović, generalni sekretar Društva crnogorskih novinara Dragan Mitov Đurović i advokat i prijatelj Janka Nikolovskog, Niko Polenak iz Skoplja.

Prisutnima će se, u ime porodice Janka Nikolovskog, obratiti njegova kćerka, profesorica njemačkog jezika Cvetanka Nikolovska Gegaj.

Promocija će biti održana u Javnoj ustanovi „Kulturno Informativen Centar“, u salonu, sa početkom u 19 časova.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!