Nedjelja kad je Ibra okačio kopačke o klin: Mašina za kultne izjave, nevjerovatne poteze i postizanje golova (VIDEO)

Legendarni švedski nogometaš bosanskih korijena Zlatan Ibrahimović (41) objavio je kraj karijere! Veliki Zlatan Ibrahimović od večeras je i zvanično okačio kopačke o klin, pošto je poslije objave Milana da sa njim neće produžiti ugovor, donio odluku da ode u penziju!

Legendarni Zlatan Ibrahimović oprostio se od svog Milana i San Sira. Švedski reprezentativac bh. korijena će u oktobru proslaviti 42. rođendan, a izgleda da su godine došle i po legendarnog Ibru.

Borba duha i tijela

Tijelo ga više ne sluša i ne može pratiti njegov borbeni duh. Posljednji put kada se nalazio na spisku igrača za utakmicu je bio još u aprilu kada su „Rosoneri“ igrali protiv Lećea.

Tada je došla i ona povreda koja ga je udaljila od terena dovoljno dugo da se ne može ni oprostiti onako kako zaslužuje od dresa Milana. Još tužnija je činjenica da se on povrijedio na zagrijavanju.

Teške povrede

Zlatan se teško povrijedio u maju prošle godine, a zbog zahtjevne operacije propustio je veliki dio sezone. Vratio se u februaru, ali je ponovo imao probleme.

Na kraju je Ibrahimović odigrao svega četiri utakmice ove sezone i jednom se upisao u strijelce. Pogodio je protiv Udinesea u porazu svoje ekipe (3:1) i tako je postao najstariji igrač i istorili lige koji se upisao u strijelce.

Pokazivanje emocija

U posljednjih nekoliko mjeseci, nekadašnja stijena od čovjeka, sve češće pokazuje svoje emocije. Plakao je kada je preminuo nizozemski novinar s kojim je bio veliki prijatelj.

Za vrijeme utakmice protiv Intera u polufinalu Lige prvaka, nemoćno je posmatrao svoje saigrače. Kao stari lav. Nekada su svi bili njegov plijen – to vrijeme je odavno prošlo.

Međutim, zna se da to nije ono što najviše boli velikog Ibru.

Njegov cijeli život je povezan sa teškim momentima. Od djetinjstva kada je krao bicikle druge djece, do teških svađa njegovih roditelja kada bi otac Šefik bio pijan. Kada bi po drugu djecu dolazili roditelji sa skupim, najnovijim automobilima, po njega bi otac dolazio samo s kišobranom.

Prema njegovim riječima, najteže mu je bilo kada je izgubio svog brata Sapka od leukemije 2014. godine. To nikada nije prežalio.

Velika karijera

Ibrahimović je svoju karijeru započeo u Malmeu i za taj period se veže sada već legendarna priča. Kada je saznao da ga ne plaćaju, već da njegovim roditeljima daju neki sitan novac, kontaktirao je samu ligu. Zatražio je da se oduzmu svi bodovi Malmeu koje je on donio.

Kada su mu rekli da je premlad on im je odgovorio da je premlad i za golove koje postiže, te da je onda to razlog za oduzimanje bodova ove švedske ekipe. Ne treba ni spomenuti da mu je sav novac uplaćen koliko sutradan.

Veliki šampion

Osvajao je lige u skoro svim zemljama u kojima je igrao. Izostale su samo engleska Premijer liga i američki MLS, odnosno titule s Mančester junajtedom i LA Galaksijem.

Uspio je biti prvak Nizozemske s Ajaksom, u Italiji je bio prvak i sa Interom i Milanom, Barcelonu i Gvardiolu možda ne voli, ali i sa njima je osvajao. U Francuskoj je započeo neviđenu dominaciju PSG-a. Ostat će žal što nikada nije osvojio Ligu prvaka.


Bilo kako bilo, ako je ovo kraj. Onda hvala ti Zlatane, mada iskreno sumnjam da je to i mogućnost za Ibru.

Njegov život je puno teži od toga što je propustio da odigra još jednu utakmicu. Pa on je čovjek koji će se vratiti iz ove povrede samo da odigra još tu jednu. Eto ko za inat svima koji misle da je gotov.

Izvor: Avaz

Idi na VRH
error: Content is protected !!