FSCG osudio skandiranje “Vojvoda”, pokrenut disciplinski postupak protiv FK Sutjeska

“Aposlutno neprihvatljivo skandiranje navijačke grupe „Vojvode“ prilikom njhovog dolaska na Gradski stadion u Podgorici potisnulo je u drugi plan izuzetnu fudbalsku predstavu i veliku borbu igrača dva tima tokom 120 minuta utakmice. Ponašanje ove navijačke grupe bacilo je sjenku na sjaj trofeja koji su osvojili igrači i stručni štab Sutjeske. Arsenal i Sutjeska dali su primjer kako igrači treba da se ponašaju u utakmici velike važnosti. Sa druge strane, van stadiona, „Vojvode“ su pokazale kako navijačka grupa, bilo kad i bilo gdje, ne smije i ne treba da se ponaša”, piše u saopštenju

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) najoštrije osuđuje skandiranje navijačke grupe „Vojvode“ i Disciplinska komisija je, na osnovu prijave Komisije za bezbjednost i sigurnost, pokrenula disciplinski postupak protiv FK Sutjeska zbog nedoličnog ponašanja njihovih navijača.

To je saopšteno iz FSCG.

“Aposlutno neprihvatljivo skandiranje navijačke grupe „Vojvode“ prilikom njhovog dolaska na Gradski stadion u Podgorici potisnulo je u drugi plan izuzetnu fudbalsku predstavu i veliku borbu igrača dva tima tokom 120 minuta utakmice. Ponašanje ove navijačke grupe bacilo je sjenku na sjaj trofeja koji su osvojili igrači i stručni štab Sutjeske. Arsenal i Sutjeska dali su primjer kako igrači treba da se ponašaju u utakmici velike važnosti. Sa druge strane, van stadiona, „Vojvode“ su pokazale kako navijačka grupa, bilo kad i bilo gdje, ne smije i ne treba da se ponaša”, piše u saopštenju.

Dodaje se da “razumiju navijačku strast, podržavaju ljubav prema rodnom gradu, ljubav prema klubu i raduju se svakoj prilici u kojoj se ta strast i ljubav manifestuju na civilizovan način”.

“Pjesme, skandiranja i navijačke koreografije posvećene klubu ili gradu i njihovim kultnim ličnostima lišene omalovažavanja bilo koga po bilo kom osnovu najljepši su ukras fudbalskih predstava i uvijek ih je lijepo čuti i vidjeti. Nažalost, prilikom dolaska navijačke grupe „Vojvode“ na utakmicu finala Kupa Crne Gore čule su se skandalozne i apsolutno neprihvatljive poruke. Skandiranje pomenute grupe predstavlja suštu suprotnost vrijednostima koje promoviše fudbal i nepoželjno je na stadionima i oko njih. Takvo skandiranje mora naići na osudu kompletnog crnogorskog društva, ali i na adekvatnu reakciju nadležnih državnih organa”, dodaje se u saopštenju.

Fudbal, kako su kazali, sa sobom nosi rivalstvo, kako među klubovima tako i među navijačkim grupama.

“Rivalstvo pomaže svima da budu bolji, da se ulaže maksimum sposobnosti kako bi bili bolji od protivnika. Rivalstvo nije mržnja, niti smije biti. Na kraju, velikom broju istinskih navijača Sutjeske, koji vole i podržavaju svoj klub bez ispoljavanja mržnje prema drugima, čestitamo trijumf u Kupu Crne Gore. Vjerujemo da su ga oni proslavili pjevajući samo o svom klubu”, kaže se u saopštenju.

Foto: FSCG

Idi na VRH
error: Content is protected !!