Iseljenici pomogli da Petnjica dobije vrijednu donaciju iz Švajcarske

Donacija sadrži kancelarijski materijal, 60 kancelarijskih stolova, 70 kancelarijskih ormara, 76 stolica i 22 korpe za otpatke

Opština Petnjica dobila je iz Švajcarske vrijednu opremu za buduću zgradu Opštine.

Donacija sadrži kancelarijski materijal, 60 kancelarijskih stolova, 70 kancelarijskih ormara, 76 stolica i 22 korpe za otpatke.

Donaciju je, u saradnji sa šefom departmana za resurse grada Berna Markusom Lehmannom, inicirala i koordinirala mr. sci. Vezira Korać, koja radi u administraciji Berna. Pomogli su joj Sanija Korać, Sabrija Kolić, Vedad Kolić, Almir Rovašanin, Sanel Jaskić, Sadat Kahrović, Hajruša Babačić, Fikret Korać, Elvir Muratović, Nedžad Avdić i Muamer Arifović, dok je prevoz sa sinom Adisom organizovao Džeko Šabotić.

„Sve ideje, inicijative i projekti koje pokreću naši građani u dijaspori za opštinu Petnjica su dobrodošli. Svi koji žele da pomognu Petnjici u Opštini će imati partnera”, kazao je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović zahvaljujući na donaciji.

Vezira Korać je istakla da je dužnost svih Petnjičana koji žive u dijaspori da se interesuju za svoj rodni kraj i da pomognu njegov razvoj.

„Naši ljudi koji žive u dijaspori u međuvremenu su stekli visoko obrazovnje, a time i veće pozicije, pa su mogućnosti dijaspore da pomogne rodni kraj danas mnogo veće nego ranije“, rekla je ona.

Korać je pozvala dijasporu da se okrene Petnjici i pomogne njenom prosperitetu.

“Ova donacija predstavlja jednu u nizu čiju je realizaciju pomogla naša dijaspora. Jedna je od vrednijih i dolazi u pravo vrijeme. S obzirom da se pripreme za izgradnju zgrade Opštine privode kraju, imaćemo kvalitetan namještaj da zadovoljimo skoro sve potrebe”, rekao je savjetnik predsjednika Opštine Petnjica Ismet Latić.

U realizaciji projekta pomogla je i Opština Petnjica.

FOTO: Opština Petnjica

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!