SCANJ: Aktuelna vlast u CG onemogućava pristup internet stranici www.biraci.me sa teritorije EU

“Ovakvim aktivnostima nastoje nas spriječiti da provjerimo podatke o biračkim mjestima na kojima glasamo, kako ne bi izašli na izbore i iskoristili naše Ustavom garantovano pravo da biramo i budemo birani. Naivno potcjenjuju našu ljubav prema Crnoj Gori i brigu za naše porodice i domovinu. Ne postoji granica na ovom svijetu koju nećemo preći, niti prepreka koju zajednički nećemo otkloniti kako bi Crnoj Gori vratili dio onoga što je ona nama dala. Zbog toga, u susret predsjedničkim izborima apelujemo na sve crnogorske državljane u Njemačkoj da budu istrajni i hrabri, da dođu u Crnu Goru i olovkom i papirom zajedno vratimo stabilnost našoj jedinoj domovini!”, piše u saopštenju

Povodom učestalih, kako su napisali, negativnih događaja u našoj zemlji, Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj (SCANJ) saopštio je sljedeće:

“Zemlja u kojoj smo se rađali naši roditelji i mi, zemlja u kojoj su kuće naših djedova i naši prvi koraci, to je naša domovina, Crna Gora. Zemlja kojoj se uvijek vraćamo i prema kojoj imamo prava i obaveze nas treba. Svjesni smo da aktuelna vlast našu domovinu prekomjerno zadužuje, rastjeruje investitore, ne sprečava galopirajući rast nacionalizma i šovinizma, vršnjačkog nasilja, pa je čak i bezbjednost u crnogorskim sudovima sasvim narušena.

Predsjednički izbori koji nam slijede nova su šansa da se Crna Gora vrati u normalne tokove. Našeg povjerenja u ovom prelomnom momentu vrijedan je samo onaj na čijim krilima je obnovljena nezavisnost Crne Gore, onaj koji je Crnu Goru uveo u NATO, bio garant mira i stabilnosti u zemlji i regionu i predstavljao Crnu Goru na najvažnijim međunarodnim konferencijama, bilateralnim i multilateralnim sastancima, gdje je uvijek prijateljski i dobronamjerno dočekivan. Jedan i jedini – Milo Đukanović.

Strahujući da ćemo iskoristiti svoje zakonom garantovano aktivno biračko pravo aktuelna vlast u Crnoj Gori nam onemogućava pristup internet stranici www.biraci.me sa teritorije EU. Ovakvim aktivnostima nastoje nas spriječiti da provjerimo podatke o biračkim mjestima na kojima glasamo, kako ne bi izašli na izbore i iskoristili naše Ustavom garantovano pravo da biramo i budemo birani. Naivno potcjenjuju našu ljubav prema Crnoj Gori i brigu za naše porodice i domovinu. Ne postoji granica na ovom svijetu koju nećemo preći, niti prepreka koju zajednički nećemo otkloniti kako bi Crnoj Gori vratili dio onoga što je ona nama dala. Zbog toga, u susret predsjedničkim izborima apelujemo na sve crnogorske državljane u Njemačkoj da budu istrajni i hrabri, da dođu u Crnu Goru i olovkom i papirom zajedno vratimo stabilnost našoj jedinoj domovini!”

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!