“Pomozite, u teškoj sam situaciji”: Poznati jugoslovenski fudbaler bankrotirao, igrao za Partizan, Real, Jugoslaviju, danas radi u magacinu

„Za sve je bila kriva jedna loša utakmica. Moj život se promijenio posle susreta sa Barselonom na Nou Kampu. Nisam htio da postignem autogol, kunem se! Posle toga je bilo strašno… Sjećam se svakog trenutka. Lopta me udarila, ušla u mrežu, htio sam da umrem. ‘Nou Kamp’ me je ‘sahranio’ kao igrača. Nikada neću zaboraviti skandiranje na tom stadionu, ‘Spasić, Spasić’. Samo što je dolazilo od navijača Barselone“, ispričao je svojevremeno Predrag Spasić

Iako je igrao za Partizan, pa Real Madrid, uz to bio redovan član reprezentacije SFRJ, Predrag Spasić danas – preživljava. Bukvalno. Otuda se čak i javno obratio za pomoć.

“Treba mi finansijska pomoć. Živim iz dana u dan. U teškoj sam situaciji. Trebaš da budeš jak da sve prebrodiš“, poručio je Spasić španskim novinarima.

Novac od fudbala nije uspio da uloži u prave stvari. Sve što je imao, svojevremeno je uložio u projekat koji je kasnije propao. Danas, kako ističu španski mediji, radi u magacinu u Kragujevcu za 400 eura mjesečno.

Vapaj Predraga Spasića već su čuli članovi Udruženja veterana Real Madrida, koji su mu se javili za pomoć. Legendarni fudbaler nije se oglašavao u Srbiji ovim povodom, doduše dugo je i izbjegavao domaće medije.

“Moja greška je što sam čitav život skroman i ponosan. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe“, rekao je Predrag Spasić, a prenijeli španski novinari.

Spasić je za Real odigrao 22 utakmice u sezoni 1990/1991. Kasnije je proglašen najgorim igračem u istoriji kluba, a tome su kumovali autogolovi i brojni kiksevi. Zato je rođeni Kragujevčanin brzo otišao u Osasunu, pa u Marbelju, da bi 1996. okončao karijeru u novobeogradskom Radničkom.

Predrag Spasić je za SFRJ odigrao 31 meč u periodu dok je nosio dres Partizana od 1988. do 1990. Bio je akter Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. i nesuđeni učesnik Evropskog prvenstva 1992, na koje Jugoslavija nije otišla zbog sankcija. Prije Partizana igrao za kragujevački Radnički.

I zaista – život nije mazio Predraga Spasića ni u igračkim danima. Koliko je bio uspješan, toliko je bio i neuspješan, ali nekako se više pamte njegovi autogolovi u svim ekipama gdje je igrao, nego sigurne intervencije na mjestu štopera.

Predrag Spasić danas ima 57 godina. U jednom od njegovih ranijih intervjua priznao je da mu je augogol u “El Klasiku” uništio karijeru, ispostavilo se i život.

„Za sve je bila kriva jedna loša utakmica. Moj život se promijenio posle susreta sa Barselonom na Nou Kampu. Nisam htio da postignem autogol, kunem se! Posle toga je bilo strašno… Sjećam se svakog trenutka. Lopta me udarila, ušla u mrežu, htio sam da umrem. ‘Nou Kamp’ me je ‘sahranio’ kao igrača. Nikada neću zaboraviti skandiranje na tom stadionu, ‘Spasić, Spasić’. Samo što je dolazilo od navijača Barselone“, ispričao je svojevremeno Predrag Spasić.

Izvor: “Blic”

Foto: Predrag Spasić (Printscreen/Arena sport TV)

Idi na VRH

error: Content is protected !!