“Avaz”: Poništeno akademsko zvanje Sebiji Izetbegović

Komisija koju je predvodio Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, uputila je zvaničan predlog Senatu da se poništi diploma direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, što su oni i prihvatili

Kako saznaje portal “Avaza, završeno je glasanje povodom falsifikovane diplome Sebije Izetbegović, a sa 30 glasova za poništavanje, 5 protiv i 6 uzdržanih, Senat UNSA-e je donio odluku da poništi akademska zvanja samozvanoj prvoj dami u Bošnjaka.

Komisija koju je predvodio Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, uputila je zvaničan predlog Senatu da se poništi diploma direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, što su oni i prihvatili.

“Odluka glasi: Članom 61. Zakona o visokom obrazovanju Službene novine kantona Sarajevo 36/22 člana 59 Statuta Univerziteta u Sarajevu, Senat je, razmatrajući analizu Komisije, na osnovu prikupljenje dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomske studije na Univerzitetu u Sarajevu, Medicinskom fakultetu, profesor dr Sebija Izetbegović sa predlog za dalje postupanje na 34. vanrednoj sjednici održanoj danas donio sljedeću odluku: Usvaja se analiza Komisije na osnovu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava za postdiplomski studij na UNSA profesorica dr Sebija Izetbegović koja čini sastavni dio ove odluke”, kazao je nakon sjednice rektor UNSA Rifat Škrijelj, piše “Avaz”.

Foto: Sebija Izetbegović (Printscreen/Al Jazeera)

Idi na VRH
error: Content is protected !!