NIJEDNA FIRMA NE ŽELI DA UKLONI MLADIĆEV MURAL, PODNIJET ZAHTJEV GRADSKOJ UPRAVI

Tripić je rekla da je sramotno da država problem sa ekstremnim grupama prebacuje na stanare jedne zgrade na Vračaru da oni rješavaju problem tenzija u društvu i podijeljenosti koje godinama rastu

Mreža za demokratski dijalog predala je upravi grada Bograda zahtev za uklanjanje murala sa likom Ratka Mladića, koji se od jula nalazi na fasadi zgrade na raskrsnici Njegoševe ulice i Ulice Alekse Nenadovića, saopštila je ta organizacija.

Predsjednica Upravnog odobra Mreže Tamara Tripić izjavila je da zahtjev podnosi jer nijedna firma nije željela da to učini na osnovu poziva Skupštine stanara.

„Gradska uprava, koja je nadležna za fasade, izgled i ugled našeg grada ima obavezu da zaštiti ugled Beograda, kako pred svojim građanima, tako i pred regionom i svijetom“, istakla je Tamara Tripić, javlja N1.

Ona je rekla da je sramotno da država problem sa ekstremnim grupama prebacuje na stanare jedne zgrade na Vračaru da oni rješavaju problem tenzija u društvu i podijeljenosti koje godinama rastu.

Kako je istakla, veličanje osuđenog ratnog zločinca otvoreno ili uz prećutnu podršku ili nečinjenje ima za posledicu udaljavanje Srbije od savremenih demokratskih društava, produbljuje jaz u regionalnim odnosima i stavlja mrlju i na velike istorijske trenutke i istinske heroje jer jednog zločinca dovodi u istu ravan sa njima.

Tamara Tripić je ocijenila da postavljanje takvog murala dodatno produbljuje postojeće podjele u društvu i nikako ne može da doprinese ni ugledu ni poštovanju Srbije i njenih građana.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!