“Imam 15 godina, nemam oca i zovete me da uzmem tijelo majke”: Katarina umrla u avionu za Njemačku, djeca kod bake koja se bori da prežive

Katarina Stamenković (41) umrla je u avionu na letu za Dizeldorf u potrazi za boljim životom za sebe i svoje maloljetne sinove. Sređena i našminkana sjela je prvi put u životu u avion s nadom da ih čeka bolje sjutra i da više neće ribati tuđe stanove. A pred garažom koja se zove stan, na Ceraku mlađi sin je gledao u nebo kako bi vidio avion kad poleti i mahao majci.

Gore, na nebu Katarini je pukla aneurizma, umrla je u sekundi, a na zemlji je ostala njena majka Ljiljana Ivanoski s bijednom penzijom i dvoje djece za čije starateljstvo se sada bori. Dječaci nemaju ni oca, ubio se prije sedam godina. Čim je sahranila ćerku baka Ljiljana je otrčala da riba stanove. Da imaju za hljeb.

Nekada garaža, a danas stan u omanjoj kući-zgradi na Ceraku. Prozora u dnevnoj sobi nema. Slabo svijetlo u po bijela dana da bismo se videli. Baka Ljilja odmah skače da naloži vatru, da mi ne bude hladno.

“Drva još za danas imam. Uključiću posle grejalicu, šta ću”, veli baka za Kurir.

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE NA PORTALU KURIR.RS

RAČUN ZA POMOĆ

Ljiljana Ivanoski

200 34822859 57

Banka Poštanska štedionica

Idi na VRH
error: Content is protected !!