Ličina: Medijska hajka na dijasporu, poruke nam šalju i preko raznih Sejda Bajramovića i Rahmana Morina

Postavka je može se reći promijenjena, udarna medijska pesnica je promiješala karte, javljaju se nova lica, fali nam onaj koji se navodno žali Bundestagu, te kojem isti odgovara da će nas sankcionisati, a fali i poslanik kome smeta isključivo kad glasa dijaspora ‘Plava, Gusinja, Rožaja, Bijelog Polja’ a ne smeta mu nimalo kad se iz susjedne države vodi ‘Bitka za Nikšić’

U susret izborima u Crnoj Gori, pokrenuo se, sad već tradicionalni, talas ponižavanja dijaspore, poručuje Emira Ličina, predsjednica eMDe Alijanse, Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj.

“Združena akcija vodećeg medija predstavnika parlamentarne većine od 2020. godine i dokazanih perjanica koje su se i do sada dokazivale izjavama usmjerenim protiv dijaspore.

Moramo priznati da nas to ni najmanje ne iznenađuje, bilo je samo pitanje momenta kad će da se krene sa propagandom ka dijaspori, onom koja ima zadatak i cilj da spriječi dijasporu da se odazove i izađe na izbore, da spriječi sve nas koji imamo samo crnogorsko državljanstvo i pravo glasa isključivo u Crnoj Gori da to pravo iskoristimo.

Postavka je može se reći promijenjena, udarna medijska pesnica je promiješala karte, javljaju se nova lica, fali nam onaj koji se navodno žali Bundestagu, te kojem isti odgovara da će nas sankcionisati, a fali i poslanik kome smeta isključivo kad glasa dijaspora ‘Plava, Gusinja, Rožaja, Bijelog Polja’ a ne smeta mu nimalo kad se iz susjedne države vodi ‘Bitka za Nikšić’. Pobrinuli su se marketinški magovi crnogorskih Vesti da nam poruke prenose i preko raznih Sejda Bajramovića i Rahmana Morina, ne shvatajući da ako možda ranije i nijesmo znali, da se nakon avgusta 2020. godine nikad jasnije nije vidjelo KO JE KO na crnogorskoj političkoj sceni”, navodi Ličina.

Kako kaže, dugo iščekivana alternativa vlasti pokazala nam je da i od lošeg postoji gori.

“Za kratko vrijeme uništili su nam državu, zadužili je i posijali ogromnu mržnju među ljudima. Borba protiv kriminala i korupcije svela se na dreku i prijetnje sa TV ekrana nekom ‘rukom pravde’ koja nikako da stigne i nikako nikoga da uhapsi. Naprotiv, svakodnevno svjedočimo nelegalnim radnjama sadašnje vlasti, njihovom neznanju, diletantizmu, bezobrazluku.. Dobili smo kolaps sistema u državi i nakon 90-ih nikad gore stanje, nikad veću podijeljenost i nikad neizvjesniju budućnost. I dok su im usta puna evropskog puta, šansa koju je Crna Gora dobila da, spletom geopolitičkih okolnosti, uđe u Evropsku uniju nepovratno je prokockana, obrukali su i nas i državu na svim adresama s namjerom da preuzmu kormilo i upute se pravac majke Srbije, odnosno Rusije”, isitiče Ličina.

Anticrnogorska kampanja vodi se, dodaje, na svim frontovima.

“Mete se crtaju svakom ko se suprotstavi. U zemlji u kojoj je država najveći poslodavac, diktatura koja je na djelu ima za cilj da slomi kompletno crnogorsko društvo, da mu uništi duh i prpremi ga za predaju.

E tu dolazimo do dijaspore koja se ne vodi nijednim drugim interesom do interesom Crne Gore. Zato se svako malo udara po dijaspori. Uspjeli su da prekinu naše veze sa maticom, uspjeli su da obesmisle instituciju koja je za nas zadužena, uspjeli su da češljajući spiskove dostinu nas i izbrišu uz pomoć “žbirova” s terena. Dosta stvari su uspjeli u zemlji, nešto manje u dijaspori. Vlast ih je zanijela i velika je nervoza jer se dijaspora, većinom, pokazuje nepokorna”, jasna je ona.

Ipak, kaže, preračunali su se na krupnu stvar.

“Dijaspora ne zavisi od vlasti u Crnoj Gori, dijaspora je slobodna. A slobodan čovjek stvara slobodno društvo. Nama je ljubav prema Crnoj Gori vodilja. Nama se ne može manipulisati kada su interesi Crne Gore u pitanju. Mi itekako znamo da je Crna Gora pred ponorom i da joj treba naša pomoć. Nekad je dijaspora dolazila da matičnoj zemlji pomogne u ratu, danas dolazimo da joj pomognemo da izabere bolji put.

Zato pozivamo crnogorsku dijasporu da počne da planira odlazak na izbore 19. marta u što većem broju, kao nikada do sada, punim kapacitetima pruži podršku procrnogorskim kandidatima. Onima za koje znamo da će nastaviti put ka Evropskoj uniji, onima koji su možda ranije griješili i sami, ali koji će sigurno raditi na tome da što prije budemo dio civilizovanih a ne nekih ratnohuškačkih zajednica”, zaključuje Ličina, prenosi Antena M.

Idi na VRH

error: Content is protected !!