Crna Gora slavi: Košarkaši izborili plasman na Svjetsko prvenstvo

Izabranici selektora Boška Radovića su od starta meča bili bolji rival i praktično već nakon prvog poluvremana izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. Slično izdanje i u drugom poluvemenu u kojem je Crna Gora rutinski sačuvala prednost i došla do važne pobjede

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je u Podgorici selekciju Češke 88:70 u posljednjem, 12. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crnogorski košarkaši trijumfom u duelu sa Češkom, drugi put uzastopno, izborili su plasman na šampionat svijeta čiji su domaćini Japan, Filipini i Indonezija.

Izabranici selektora Boška Radovića su od starta meča bili bolji rival i praktično već nakon prvog poluvremana izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. Slično izdanje i u drugom poluvemenu u kojem je Crna Gora rutinski sačuvala prednost i došla do važne pobjede.

Najefikasniji u našoj selekciji Ivanović sa 17 poena, Radović je imao 16 poena, Peri je dodao 14, Slavković je ubacio 11, Ilić 9, Zoran Nikolić 8 poena.

Crna Gora je nadmetanje u kvalifikacionoj grupi K završila sa sedam pobjeda i pet poraza, piše RTCG.

Pored Crne Gore, do sada je 25 ekipa izborilo plasman na SP. Zavisno od konfederacije kojoj pripadaju, njihov spisak slijedi u nastavku.

Evropa: CRNA GORA, Njemačka, Italija, Španija, Letonija, Slovenija, Litvanija, Francuska, Finska, Grčka, Gruzija.

Amerika: SAD, Kanada.

Azija / Okeanija / Australija: Japan, Filipini, Australija, Novi Zeland, Kina, Liban, Jordan, Iran.

Afrika: Obala Slonovače, Južni Sudan, Egipat, Angola, Zelenortska Ostrva.

Preostalo je, dakle, još šest ekipa, a njihova imena saznaćemo večeras i sjutra veče, prenosi Portal Analitika.

Foto: KSCG

Idi na VRH
error: Content is protected !!