Plavljanin hit i u Mađarskoj – Meldin Drešković “gura” Debrecin u Evropu

Nakon gola Dreškovića, u šestom minutu nadoknade pogodio je za pobjedu i Dorijan Babunski sin nekadašnjeg prvotimca Partizana. Tek Debrecin se pobjedom primakao zoni evrokupova na samo bod, koji ima više Kišvarda Dritana Camaja.

Optimizam Meldina Dreškovića da će biti važan igrač Debrecina nije bio bez pokrića – 24-godišnji Plavljanin postigao je gol u pobjedi svoje ekipe nad Pakšom u 19. kolu OTP bank lige.

Drešković je dao gol za 1:1 u drugom minutu sudijske nadoknade, pošto je njegova ekipa gubila pogotkom Varge u 56. minutu.

Nakon gola Dreškovića, u šestom minutu nadoknade pogodio je za pobjedu i Dorijan Babunski sin nekadašnjeg prvotimca Partizana.

Tek Debrecin se pobjedom primakao zoni evrokupova na samo bod, koji ima više Kišvarda Dritana Camaja.

Borba za titulu je nedostižna jer Ferencvaroš dominira i ima 14 bodova prednosti nad prvim pratiocem, Kečkemetom.

A Drešković je prošlog ljeta stigao u Debrecin nakon titule sa Sutjeskom, prethodno je uspješno uveo svoje Jezero u Meridianbet 1. CFL, i izborio opstanak.

On je nakon dolaska imao problema sa povredom stopala, ali je prvi start, 16. oktobra u pobjedi nad Ujpeštom (4:1), iskoristio da “zacementira” mjesto štopera i od tada je standardni prvotimac.

Pogledajte pogodak Dreškovića

Izvor: Vijesti
Foto: FK Debrecin

Idi na VRH
error: Content is protected !!