Mijo Martinović o policijskoj torturi: Stojim sa rukama podignutim uvis, a oni prilaze i počinju da me biju palicama, rukama, nogama..

Rekli su nam ruke uvis. Kada sam ih pitao o čemu se radi, govorili su mi ‘ćuti kad ti kažem’, ‘nemoj da ti ja kažem’… Pitao sam ponovo, a oni su mi rekli ‘sačekaj pa ćeš vidjeti’. Poslije nekoliko minuta došlo je nekoliko džipova. Izašlo je 25 ljudi. Stojim sa rukama podignutim uvis, a oni prilaze i počinju da me biju palicama, rukama, nogama… Bacaju me dolje i biju pet minuta. To nije radila ni pretorijanska garda u vrijeme aparthejda”, kazao je Martinović “Vijestima”

Juče se na internetu pojavio snimak na kome je prikazano kako je tokom nereda u Podgorici policija pretukla predsjednika profesonalne crnogorske bokserske organizacije Milorada Mija Martinovića.

 

Pretučeni Cetinjanin, kako pišu Vijesti, optužio je vrh vlasti da je instruirao specijalce da ga pretuku.

Ispričao je da mu je nekoliko policijskih džipova prepriječilo put i da su potom njega i prijatelje pripadnici Interventne jedinice izbacili iz vozila. 

“Rekli su nam ruke uvis. Kada sam ih pitao o čemu se radi, govorili su mi ‘ćuti kad ti kažem’, ‘nemoj da ti ja kažem’… Pitao sam ponovo, a oni su mi rekli ‘sačekaj pa ćeš vidjeti’. Poslije nekoliko minuta došlo je nekoliko džipova. Izašlo je 25 ljudi. Stojim sa rukama podignutim uvis, a oni prilaze i počinju da me biju palicama, rukama, nogama… Bacaju me dolje i biju pet minuta. To nije radila ni pretorijanska garda u vrijeme aparthejda”, kazao je Martinović “Vijestima”.

On tvrdi da su policajci potom polomili njegov “mercedes”.

Policijsku torturu koju je preživio Martinović zabilježile su kamere građana.

Cetinjanin tvrdi da je lomljenje njegovog automobila, registarskih oznaka PG-LSCG2,  pokazatelj da “liberalima nikada nije oprošteno”.

“Nisam mogao ni pretpostaviti da će me crnogorska polcija, sa crnogorskim grbovima, gaziti… Daj bože da budem poslednji građanin Crne Gore koji je doživio palicu od crnogorske policije”, kazao je on. 

Njegov advokat Velibor Marković rekao je da je juče namjeravao da podnese krivičnu prijavu protiv policajaca, ali da su ga iz  tužilaštva obavjestili da su već pokrenuli postupak po službenoj dužnosti. 

“Martinović je  saslušan  u svojstvu građanina. Iako je psihički i fizički ispcrpljen, inspektorima je dao detaljan dao iskaz. Objasnio je  što se dešavalo i rekao im da bi mogao da prepozna neke od policajaca koji su ga tukli. Tužilaštvu ćemo dostaviti i snimke na kojima se vidi kako ga prebijaju, a onda i lome njegov automobil”, kazao je Marković.

On je ocijenio da je nemoguće da ostane sakriveno ko se iživljavao nad Martinovićem. 

“To što su policajci u subotu veče imali šljemove i gas-maske nema nikakve veze.  Zna se ko je vozio crnog ‘hamera’, ko crveni lendrover. To zna njihov šef, ali i starješina višeg ranga. Tačno se zna ko  su specijalci koji su izletjeli iz kola i počeli da ga prebijaju. Njima niko na licu mjesta nije komandovao, nego su samo izletjeli iz kola i počeli da ga udaraju… Mogu reći da ne znaju ko su, jedino ako služba želi nekoga da sakrije”, kazao je Marković.

Pojašanjava da Martinović, u momentu kada ga je policija  izvukla iz vozila, nije radio ništa protivzakonito.

“Sve i da jeste, država ne smije na taj način da se obračunava sa građanima.  Mislim da bi zbog  ovoga neko trebalo da podnese ostavku, njihov šef ili čak i direktor policije”, kazao je Marković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!