Odbio pružiti ruku, a zatim preko Twittera opleo po savezniku: “Njemačka duguje goleme novčane svote NATO-u”

Trump prvu poruku počinje tvrdnjom da je u petak u Washingtonu imao “SJAJAN” susret s njemačkom kancelarkom, iako su mnogi promatrači ocijenili da je susret bio napet i da je istaknuo razlike između dvoje čelnika, naročito oko trgovine i imigracije

Američki predsjednik Donald Trump poručio je u subotu na Twitteru, dan nakon susreta s Angelom Merkel, da Njemačka “duguje goleme novčane svote” NATO-u i Sjedinjenim Državama koji joj “osiguravaju moćnu i skupu obranu”.

Američki predsjednik u porukama na Twitteru piše da “Njemačka duguje goleme novčane svote NATO-u, a SAD mora biti bolje plaćen za moćnu i skupu obranu koju osigurava Njemačkoj!”, prenosi Hina.

Prvu poruku počinje tvrdnjom da je u petak u Washingtonu imao “SJAJAN” susret s njemačkom kancelarkom, iako su mnogi promatrači ocijenili da je susret bio napet i da je istaknuo razlike između dvoje čelnika, naročito oko trgovine i imigracije.

“Unatoč onome što ste doznali iz LAŽNIH VIJESTI. Imao sam SJAJAN susret s kancelarkom Angelom Merkel”, napisao je Trump u svojoj luksuznoj rezidenciji na Floridi, gdje provodi vikend nakon kojega se upustio u kritiku njemačkih troškova za obranu.

Merkel je na njihovu prvom susretu u petak uvjeravala američkog predsjednika da će Njemačka povećati izdvajanje za obranu na dva posto BDP-a.

“Danas se obvezujemo na taj cilj od dva posto (BDP-a) do 2024.”, rekla je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji koja je istaknula razlike između dvoje čelnika.

Trump je u petak tijekom sastanka prenio kancelarki Merkel da snažno podržava NATO, ali da saveznici moraju “platiti ono što duguju”, prenosi Tanjug.

“Mnoge države duguju goleme sume novca i ta situacija nije pravedna prema Sjedinjenim državama”, rekao je Trump na početku zajedničke konferencije za novinare s Merkel u Bijeloj kući.

On je istaknuo da te države moraju platiti svoj dio kako bi dobile obećanje da će ih ostatak Saveza braniti, prenio je AP.

Njemački Bild prenio je u petak da je Trump, nakon razgovora u četiri oka u Ovalnom kabinetu, odbio pružiti ruku kancelarki pred novinarima.

Prethodno je srdačno dočekao kancelarku ispred Bijele kuće, kada su se i rukovali.

Tijekom susreta njemačke kancelarke i predsjednika SAD-a, ocijenio je Deutsche Welle, ona je nastupala suvereno, dok je Trump bio vidno napet, ali sastanak nije prošao loše, zaključuje DW, prenosi portal balkans.aljazeera.com.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!