Konjević: Povrijeđeno 15 policajaca, jedan teže

Ministar unutrašnjih poslova je na večerašnjoj vanrednoj konferenciji za medije MUP-a rekao da je teže povrijeđenom policajcu pokidana tetiva. On je rekao da su se za medicinsku pomoć javila 24 građanina. Konjević je istakao da je policija večeras djelovala u skladu sa svojim Ustavnim ovlašćenjima

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Raško Konjević kazao je večeras na vanrednoj konferenciji za medije MUP-a da je u sukobima demonstranata i policije povrijeđeno 15 policajaca, od kojih jedan teže, dok su se za medicinsku pomoć javila 24 građanina. Teže povrijeđenom policajcu je pokidana tetiva.

Portal Analitika prenosi da je Konjević rekao da je policija večeras djelovala u skladu sa svojim Ustavnim ovlašćenjima.

On je istakao da je poslanicima Demokratskog fronta bio dozvoljen ulazak u Skupštinu Crne Gore na jedan od sporednih ulaza i da im je to jasno predočeno. Međutim, do toga nije došlo.

Konjević je naveo da su demonstranti policiju napali kamenicama, molotovljevim koktelima i metalnom ogradom. Tada su se, prema njegovim riječima, stekli uslovi da policija interveniše.

Ministar je naglasio da se kroz govore funkcionera DF-a slala poruka koja bi mogla da izgleda kao poziv na nasilje.

„Žao nam je što se skup pretvorio u ovo. Uprava policije je bila u obavezi i da zaštiti državnu imovinu i obezbijedi red i mir“, istakao je Konjević.

On je rekao da će za deset do 15 minuta saobraćaj u Glavnom gradu biti normalizovan.

„Nadam se da ćemo vratiti politički život u institucije sistema“, poručio je Konjević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!