Policajci žale zbog prebijanja mladića, izvinjavaju se oštećenima, porodicama i građanima

Kako su saopštili iz Sindikata Uprave policije, policajci Mladen Vujović, Slavko Furtula, Vukoman Maraš, Marko Stojanović, Miloš Bečanović rekli su da su spremni “da ponesu ličnu odgovornost, potpuno svjesni posljedica koje su rezultat njihovog neprofesionalizma”

Foto: Printscreen

Službenici Interventne jedinice koji su prebili mladiće u Njegoševoj ulici u Podgorici izrazili su žaljenje zbog tog čina.

Kako su saopštili iz Sindikata Uprave policije, policajci Mladen Vujović, Slavko Furtula, Vukoman Maraš, Marko Stojanović, Miloš Bečanović rekli su da su spremni “da ponesu ličnu odgovornost, potpuno svjesni posljedica koje su rezultat njihovog neprofesionalizma”.

“Takođe se izvinjavaju oštećenima u konretnom slučaju, njihovim porodicama i građanima”, saopšteno je iz Sindikata.

Dodali su da nije tačna informacija da se tokom današnjeg saslušanja ispred Osnovnog suda u Podgorici okupilo „nekoliko desetina policajaca”, kao i da nije tačna informacija da su predstavnici Sindikata svojim prisustvom iskazivali podršku kolegama zbog prekoračenja policijskih ovlašćenja.

Kako navode iz Sindikata, samoinicijativno se okupio jedan broj članova Sindikata Uprave policije a što je, kako ističu, obaveza prema članstvu Sindikata i obaveza pružanja pravne i druge pomoći čak i u ovako, kako su rekli, nezahvalnim siituacijama. Među okupljenim licima su, napominju, prije svega bile porodice osumnjičenih, aktivni i penzionisani članovi Sindikata.

Što se tiče prisustva uniformisanog sastava, ističu, njihovo prisustvo je bilo u skladu sa radnim zadacima na obezbeđenju suda, a zbog današnjih aktivnosti u Osnovnom sudu u Podgorici.

Iz Sindikata napominju da osuđuju svaki oblik nasilja, “pa i kada je nažalost, rezultat nezakonitog policijskog postupanja”, prenose “Vijesti”.

“Postupanje službenika Interventne jedinice 17. 02. 2018. godine jeste događaj koji je izazvao reakciju i negodovanje cjelokupne javnosti, a koji je bacio mrlju na kompletan rad policije. Smatramo, međutim, da se kroz postupke pojedinih službenika ne mogu donositi generalni stavovi kada je rad policije u pitanju”, navode iz Sindikata Uprave policije.

Zbog ovog slučaja, kako su kazali, kompletni policijski sastav “trpi medijski progon od strane pojedinaca, raznih institucija, političkih partija i određenog broja medijskih kuća”.

“Ne želimo da umanjimo njihovu eventualnu odgovornost, već želimo da nadležne institucije sistema odrade svoj posao i utvrde činjenično stanje bez bilo kakvih pritisaka javnosti i pojedinaca”, rekli su iz Sindikata.

Sindikat nikada nije, ističu, niti će štititi policijske službenike koji su se ogriješili o zakon i uvijek će biti za to da odgovorni snose sve pravne posljedice svojih postupaka. Kazali su da će podržati sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonima države Crne Gore.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!