Izvučen ispod ruševina nakon 94 sata: Jeo majkino cvijeće kako bi preživio (VIDEO)

“Nisam mogao da progovorim, ali hvala Bogu, tada sam ugledao svjetlost iz rupe u daljini i ljude koji me dozivaju. Pitali su me da li mogu da dođem do tog izlaza, ali to je bilo nemoguće. Onda smo čekali pet sati da oslobode put i dopuzao sam do njih”, ispričao je Adnan Muhamed Korkut

Mladi fudbaler Gaziantepa Adnan Muhamed Korkut je pronađen živ ispod ruševina nakon 94 sata potrage. On je u izjavi za tamošnje medije priznano kako je jeo mamino cvijeće da nekako izdrži glad koje je ona uzgajala u stanu.

-Bio sam među ruševinama u dnevnoj sobi. Bilo je hladno pa sam se pokrio dekom da se zagrijem. Noge su mi se smrzavale – rekao je za medije, pa dodao:

-Nisam znao gdje mi je telefon, a pronašao sam ga kada se aktivirao alarm. Onda sam alarm navio da zvoni na svakih 25 minuta da se ne bih uspavao. Očajnički sam čekao spasioce, a onda su se odjednom izvana začuli glasovi. Imamo malog psa, pa sam čuo njegov lavež. Do spasioca je došao njegov lavež, ali ne i moj glas, mene nisu čuli – objašnjava Adnan.


-Stomak mi je bio prazan. Jeo sam cvijeće koje je moja majka uzgajala da napunim stomak. Bio sam mnogo žedan. Pokušavao sam posljednji put da pustim glas… Onda sam uzeo štap i lupao o plafon, štap se slomio… Nisam mogao da progovorim, ali hvala Bogu, tada sam ugledao svjetlost iz rupe u daljini i ljude koji me dozivaju. Pitali su me da li mogu da dođem do tog izlaza, ali to je bilo nemoguće. Onda smo čekali pet sati da oslobode put i dopuzao sam do njih – ispričao je.

Broj stradalih u Turskoj i Siriji konstantno raste.

CNN javlja da je srušeno preko 6.500 zgrada i oni su trenutno u borbi sa vremenom da spase sve koje mogu spasiti.

Izvor: Avaz

Idi na VRH
error: Content is protected !!