U Njujorku cvjeta “mimoza” Kolenovića: Miralem ostvario san, njegov restoran sve popularniji i kod Amerikanaca

Na pitanje zašto je restoranu dao ime “Mimoza”, Miralem kaže da je taj cvijet koji cvjeta tokom zime omiljen u cijeloj Crnoj Gori. “Poslije 27 godina života u Americi mogu sa zadovoljstvom da kažem da uživam u ovom poslu i da sam ostvario san na kojem sam radio posljednjih desetak godina”, zadovoljno kaže Kolenović, a nada se da će restorane otvoriti i na drugim lokacijama u Njujorku

Gusinjanin Miralem Kolenović, vlasnik je sve popularnijeg restorana “Mimoza” u Astoriji, a otvaranjem tog objekta ostvario je, kaže, američki san.

“Svako ko je probao mantije i druge specijalitete iz naše kuhinje, oduševljen je” – Dajana, članica osoblja restorana “Mimoza”

“Mimoza” je jedinstven restoran u Njujorku, jer na meniju ima raznovrsna tradicionalna jela iz cijele Crne Gore, ali i iz bivših jugoslovenskih republika.

Na pitanje zašto je restoranu dao ime “Mimoza”, Miralem kaže da je taj cvijet koji cvjeta tokom zime omiljen u cijeloj Crnoj Gori.

“Poslije 27 godina života u Americi mogu sa zadovoljstvom da kažem da uživam u ovom poslu i da sam ostvario san na kojem sam radio posljednjih desetak godina”, zadovoljno kaže Kolenović, a nada se da će restorane otvoriti i na drugim lokacijama u Njujorku.

Najpopularnije jelo u kojem uživaju i iseljenici i brojni stanovnici Njujorka, kaže on, su mantije.

“One su hit! Mnogi dolaze i ujutru i uveče na mantije. Naravno, tu je i naš burek, kao i druga jela iz domaće kuhinje. Za one koji vole hranu karakterističnu za Ameriku imamo ribu, biftek i mnoga druga jela iz američke i italijanske kuhinje”, kaže Kolenović.

Dajana iz Berana, član osoblja restorana, kaže da svako ko je probao mantije, oduševljen je.

“Kod nas dolaze ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije, imamo samo pohvale. ‘Mimoza’ je mjesto gdje sve češće dolaze i Amerikanci koji žele da probaju specijalitete naše domaće kuhinje. Njima kao predjelo preporučimo mantije, a probaju i bureke i ćevape. I uvijek se vraćaju i sa sobom dovode prijatelje. Restoran je lijepo uređen, a osoblje ljubazno i profesionalno”, kaže ova vrijedna djevojka koja u Americi ostvaruje svoje snove.

 

Miralem je godinama živio u Dalasu, što nije karakteristično za Plavljane i Gusinjane koji dolaze u Ameriku. Kaže da je Dalas divan grad za život ako se posmatra iz finansijskog ugla.

“Međutim, u Dalasu nema druženja sa našim narodom. To može da se doživi samo u Njujorku. Većina našeg naroda je u Njujorku i puno ljepše se osjećam ovdje. Tradicija, folklor, svadbe, veselja, hajtari… U Njujorku imate sve te skupove. Totalno različito od Dalasa”, ističe Kolenović.

Glavna kuvarica u “Mimozi” je iz Rožaja, a pomoćnici iz Hrvatske i sa Kosova. Ostalo osoblje restorana je, uglavnom, iz Crne Gore.

Restoran je pogodan za organizovanje raznih proslava, a u petak i subotu uveče imaju domaću muziku uživo. Vrše i isporuku hrane za veselja i razne druge svečanosti.

Adresa restorana je: 36-05 30th Avenue, Astoria, NY, United States, New York

Više informacija možete naći na njihovom web sajtu: www.mimozalounge.com

Idi na VRH
error: Content is protected !!