UZNEMIRUJUĆE: Putnik uživo prenosio poslednje trenutke i pad aviona u Nepalu, mirni let pretvorio se u pakao

Video-zapis koji su načinili prijatelji pokazuje da putnici i članovi posade nisu znali da je avion u problemima sve dok nije počeo naglo da ponire

U najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći koja se u posljednjih 30 godina dogodila u Nepalu poginula su i četiri prijatelja iz Indije, a jedan od njih je slučajno putem platforme Facebook Live snimio pad aviona ATR 72 u vlasništvu kompanije Yeti Airlines, piše The Guardian.

Prijatelji su putovali prema gradu Pokhari u kojem su planirali da posjete hramove i odu u planinski masiv Annapurna.

“Stvarno je zabavno”, rekao je jedan Indijac dok je kamera telefona koja je zabilježila njegove riječi bila uperena prema gradu.

On je snimio šale koje su prijatelji zbijali i smijeh koji je uslijedio. U kadru se u jednom pojavio nasmijani 29-godišnji preduzetnik Sonu Jaiswal, otac troje djece.

Video-zapis koji su načinili prijatelji pokazuje da putnici i članovi posade nisu znali da je avion u problemima sve dok nije počeo naglo da ponire.

Vishal Koswal, 21-godišnji bliski prijatelj četvorice Indijaca, potvrdio je da je video pada aviona i njihovog stradanja autentičan. Četiri prijatelja su Jaiswal, 28-godišnji Anil Rajbhar, 23-godišnji Vishal Sharma i 23-godišnji Abhishek Singh Kushwaha. Policija je takođe potvrdila njihove identitete.

Koswal je trebao da putuje s njima, ali je odustao nakon smrtnog slučaja u porodici. Mladić je rekao da je s četvoricom prijatelja pričao tokom leta. Čuli su se, kaže, nekoliko sati prije nesreće. “Sonu nam je pokazivao planine i bio je uzbuđen. Rekao mi je da će u Pokhari posjetiti nekoliko hramova i da će se uveče vozom vratiti kući”, kazao je Koswal, prenosi “Jutarnji list”.

Četiri prijatelja opisao je kao “braću”.

“Ovo se sve čini kao noćna mora. Još uvijek ne mogu da vjerujem da smo ih sve izgubili. Ne mogu da opet gledam video pada, jako mi je teško i bolno. Velika nas je tragedija zadesila”, rekao je Koswal.

U najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći u 30 godina u Nepalu poginulo je 68 putnika, a za četvero se traga.

Idi na VRH
error: Content is protected !!